Tijdelijke sluiting bib

Op woensdag 6 oktober sluit de bibliotheek tijdelijk, tot en met 15 oktober. Op zaterdag 16 oktober staan we weer voor je klaar!

Afbeelding Under Construction

In oktober 2021 schakelen de Antwerpse bibliotheken over naar het Eengemaakt Bibliotheeksysteem (EBS). De belangrijkste gevolgen hiervan zullen in eerste instantie vooral voor de bibmedewerkers voelbaar zijn.

Om alle nodige aanpassingen te doen en de overgang naar het nieuwe systeem goed te kunnen testen, zal de bib even gesloten zijn. Op 6 oktober gaan onze deuren voor een korte periode dicht. Vanaf zaterdag 16 oktober is iedereen terug welkom. Tussen 6 en 16 oktober zal de inleverschuif dicht blijven. Bibbezoekers kunnen tijdelijk het dubbele aantal materialen lenen (16 stuks).

Met deze systeemverbetering gaat ook een vernieuwing gepaard voor onze bibliotheekgebruikers.

De bibliotheken van Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar werken al een hele tijd samen. Onder de noemer Bibliotheek Neteland organiseerden we al tal van activiteiten: zomerlezen, najaarslezingen, het Groot Dictee,…

Samen kunnen we meer dan alleen. En vooral: samen kunnen we ook meer voor jou betekenen. Daarom versterken we in oktober onze samenwerking. Vanaf dan hebben de 5 bibliotheken een eengemaakt lidmaatschap en dienstreglement. De regels en tarieven voor alle leden in Vorselaar, Grobbendonk, Herentals, Herenthout en Olen worden dan gelijk. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?