Boek
Nederlands

Hadden dino's ook al stress? : over de chaos in mijn hoofd en in de rest van mijn lijf!

Wendy Peerlings (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
Hadden dino's ook al stress? : over de chaos in mijn hoofd en in de rest van mijn lijf!
×
Hadden dino's ook al stress? : over de chaos in mijn hoofd en in de rest van mijn lijf! Hadden dino's ook al stress? : over de chaos in mijn hoofd en in de rest van mijn lijf!

Hadden dino's ook al stress? : over de chaos in mijn hoofd en in de rest van mijn lijf!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lach & leer is een reeks over volwassen-onderwerpen die bevattelijk aan kinderen worden uitgelegd. In dit deel wordt uitgelegd wat stress is en worden tips gegeven voor hoe kinderen met stress kunnen omgaan. De auteur werkte voor het maken van dit boek samen met kinderen.
Onderwerp
Stress
Extra onderwerp
Stress (jeugd)
Titel
Hadden dino's ook al stress? : over de chaos in mijn hoofd en in de rest van mijn lijf!
Auteur
Wendy Peerlings
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
108 p. : ill.
ISBN
9789059326941 (paperback)

Besprekingen

Wendy Peerling werkt als leerkracht in de lagere school. Ze is ook psychomotorisch therapeute, kinesiste en heeft veel ervaring met werken met kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. Ze merkte dat kinderen heel wat stress opbouwen, wat hun situatie nog moeilijker maakt. Ze had het er al over in Stress kids, survival gids voor kinderen en hun ouders, maar Hadden dino's ook al stress? is naar de kinderen zelf gericht.
Het is klein van formaat en ligt makkelijk in de hand. Op de omslag kijkt een dinosaurus zorgelijk naar een zich haastend stel kinderen, die een hele hoop boeken vasthouden en op hun horloge kijken. Dit prehistorische dier is maar een van de vele invalshoeken waarmee het fenomeen stress wordt verduidelijkt. Een zoektocht door het land van stress is opgedeeld in hoofdstukjes waarvan de beginletters het woord STRESS vormen (Stop! Tegenaanval, Reageren zonder na te denken, Emoties, Signalen, Spanning) Zo komen alle aspecten van stress aan bod. Met dez…Lees verder
In dit handzame boekje nemen de twee hoofdpersonen (jongen en meisje), samen met Dino, de lezer mee 'op zoektocht door het land dat stress heet'. In het eerste deel wordt uitgelegd wat stress nu precies is. In het tweede deel gaat het over wat stress met dino’s te maken heeft en wordt stress uitgelegd vanuit de breinontwikkeling: het dinobrein, het zoogdierenbrein en mensenhersens. In het laatste deel gaat het vooral over wat je kunt doen als je stress hebt/voelt. Aan de hand van een voorbeeld wordt dit eerst theoretisch verklaard vanuit de breinontwikkeling. Daarna volgen praktische en concrete tips die je meteen kunt gebruiken, zoals rustbrengers en ontstressers voor je hoofd, je lijf en voor een gezond en stressvrij leven. Tussen alle informatie door staan paginagrote, handgeschreven 'dagboekverhalen' van kinderen die herkenbaar en daardoor vertrouwd voor jonge lezers zijn. Humoristische tekeningen, een kleurige lay-out en een dino die je meeneemt door de moeilijke materie, zorgen …Lees verder