Boek
Nederlands

Seizoen in, seizoen uit

Valérie Guidoux (auteur), Martin Matje (illustrator)
+1
Seizoen in, seizoen uit
×
Seizoen in, seizoen uit Seizoen in, seizoen uit
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Met veel kleurrijke tekeningen en beweegbare onderdelen worden allerlei wetenswaardigheden over de seizoenen verteld. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Seizoenen
Titel
Seizoen in, seizoen uit / Valérie Guidoux ; ill. Martin Matje ... [et al.]
Auteur
Valérie Guidoux
Illustrator
Martin Matje
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Au fil des saisons
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2000
[26] p. : ill.
ISBN
90-76830-04-5

Besprekingen

Draaibare schijfjes, uitklapbare luikjes en verrassende illustraties moeten de nieuwsgierigheid van jonge kinderen en hun ouders prikkelen. Het is met gemengde gevoelens dat ik zulk soort boeken bekijk. Eigenlijk ben ik een beetje huiverig voor dat opleuken en ik vraag me af of er ooit on-derzoek is gedaan naar de effectiviteit van al die speelsig-heden. Het is me bij de vier boekjes uit de reeks 'Kididoc' verschillende malen overkomen dat ik de bedoeling ervan niet meteen doorhad. De boekjes gaan respectievelijk over de seizoenen, kleuren, zintuigen en dag en nacht.

Seizoen in, seizoen uit bevat een aantal aardige duidelijke overzichtspagina's van wat er in de verschillende seizoenen in de natuur te beleven valt. Een speelse opdracht aan de hand van kleding in bijna echte laatjes. Het leven van marmot en visarend gedurende de seizoenen. Maar ook onduidelijke draaischijven over het verschil in seizoenen op noordelijk en zuidelijk halfrond, over veranderingen bij dieren …Lees verder
In dit prachtig uitgevoerde boekje, deel uitmakend van de serie Kididoc, staan de seizoenen centraal. Door te draaien aan schijven, achter luikjes te kijken of verstopte briefjes te lezen komen de kinderen achter allerlei feiten die te maken hebben met de seizoenen: hoe ziet de natuur eruit, hoe overwinteren dieren, welke kleren passen bij welk seizoen enz. De gekleurde illustraties zijn eenvoudig maar zullen de doelgroep, onder- en middenbouw basisschool, zeker aanspreken. Het taalgebruik is niet moeilijk. Juist de vele doe-activiteiten (er staan zelfs seizoenrecepten in) maken het een zeer aantrekkelijk boek. Wel is een aantal vouw/klapluikjes kwetsbaar. Vanaf ca. 4 jaar.