Boek
Nederlands

Ik zal altijd

Toon Tellegen (auteur)
Toon Tellegen verzamelde zijn mooiste verhalen die troost kunnen bieden en bemoedigend kunnen zijn voor wie het even nodig heeft.
Onderwerp
Troost
Titel
Ik zal altijd
Auteur
Toon Tellegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2017
96 p.
ISBN
9789021408224 (hardback)

Besprekingen

Ingetogen verhalenbundel waarin de hoofdrol is weggelegd voor dieren. In de 29 verhalen passeert een variëteit aan dieren de revue. Lief en leed van onder andere een muis, tor, mier en eekhoorn worden gedeeld. De verhalen zijn kort, vaak maar twee tot drie pagina’s lang. In ieder verhaal wordt een bepaald gevoel besproken waarmee de dieren worstelen of dat wordt opgeroepen door een gebeurtenis. Het bijzondere aan deze bundel is dat er meerdere opeenvolgende verhalen per dier zijn. Deze zijn echter verspreid over de bundel en afzonderlijk te lezen. Doordat ze verspreid zijn, lees je eerst een aantal andere verhalen voordat je verder gaat met een eerder verhaal. Ook worden verschillende verhalen met elkaar verweven. In de laatste verhalen brengt de auteur alle dieren bij elkaar. Een mooie bundel met troostrijke verhalen, die zowel in een ruk uit te lezen is, maar ook zonder problemen opgepakt en weer weggelegd kan worden. Tellegen (1941) is veelvuldig bekroond met een aantal mooie liter…Lees verder

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia