Boek
Nederlands

De liefste wens

Toon Tellegen (auteur)
Verschillende dieren spreken hun liefste wens uit. Zolang de wensen niet in vervulling gaan, is er verlangen en hoop.
Onderwerp
Verlangens
Extra onderwerp
verlangens
Titel
De liefste wens
Auteur
Toon Tellegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij BV, 2022
147 p.
ISBN
9789021407463 (paperback)

Besprekingen

‘De liefste wens’ van Toon Tellegen is een sprookjesachtig, filosofisch verhaal over de dromen en verlangens van verschillende dieren. Zo wil het vuurvliegje schijnen als de zon, de giraf een kortere nek en de mammoet dat hij niet meer uitgestorven is. Zolang de wensen niet in vervulling gaan, is er hoop en blijft het verlangen. Het boek is in zachte, lichtvoetige stijl geschreven. 'De liefste wens' zal een brede tot literaire lezersgroep aanspreken. Toon Tellegen (Brielle, 1941) is een wereldberoemde Nederlandse auteur, arts, dichter en vertaler. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de Constantijn Huygens-prijs, de Gouden Griffel en de Zilveren Griffel.

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia