De droom van het nijlpaard

Toon Tellegen (auteur)
+1
De droom van het nijlpaard
×
De droom van het nijlpaard De droom van het nijlpaard

De droom van het nijlpaard

Neushoorn gaat bij iedereen langs, behalve bij nijlpaard, en maakt iedereen blij, maar nijlpaard wordt onzeker: heeft hij iets fout gedaan?
Extra onderwerp
dieren, nijlpaarden, verhalen
Titel
De droom van het nijlpaard
Auteur
Toon Tellegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2019
142 p.
ISBN
9789021419244 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Dieren met typisch menselijke eigenschappen, het is het universum van deze bekroonde Nederlandse schrijver (1941). Het nijlpaard raakt geobsedeerd door de neushoorn. De neushoorn komt in zijn dromen voor en neemt langzaam de gedachten van het nijlpaard over. Het nijlpaard gaat langs bij zijn vrienden, die hem vertellen over hun bezoek van de neushoorn. De kikker, die hem vertelt dat de neushoorn beter kan kwaken. Het everzwijn is in de wolken: de neushoorn wil alleen met hem dansen en ziet hem als zijn enige vriend. Als het nijlpaard het everzwijn vraagt of de neushoorn ook wat over hem zei, antwoordt deze dat de neushoorn niemand anders nodig heeft. Het nijlpaard voelt zich alleen en ongewenst. Alles wat de neushoorn doet is beter, niemand heeft het nijlpaard nodig. Het nijlpaard gaat op zoek naar een plek waar hij niet meer denkt over de neushoorn. Een mooie vertelling over de zoektocht naar erkenning en zelfacceptatie. Herkenbare gevoelens voor volwassenen, herkenbare eigenschappen…Lees verder

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia