Boek
Nederlands

Er zit een beer in de trein

Tom Wouters (auteur), Rosalien Helsen (illustrator)
+1
Er zit een beer in de trein
×
Er zit een beer in de trein Er zit een beer in de trein
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tijl en opa gaan met de trein naar de dierentuin om de beren te bezoeken, hun lievelingsdieren. Als iemand in de trein denkt dat een echte beer meereist, ontstaat chaos. Bijna iedereen wordt bang, maar waarvoor eigenlijk? Groot prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Beren
Titel
Er zit een beer in de trein
Auteur
Tom Wouters 1984-
Illustrator
Rosalien Helsen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
[26] p. : ill.
ISBN
9789401467216 (hardback)

Besprekingen

Tijl en opa gaan met de trein naar de dierentuin. Ze willen de beren bezoeken: hun lievelingsdieren. Tijls knuffelbeer reist ook mee. Maar als een beer van een vent de coupé binnenkomt en Tijls knuffel ziet, gromt hij dat beren niet in een trein horen. Een bange man even verderop hoort dit en denkt dat het gaat om een echte beer. Al gauw hoort iedereen in de trein hiervan, wat leidt tot allerlei verschillende, maar vooral angstige reacties. Eenmaal aangekomen bij de zoo, vlucht bijna iedereen de trein uit. Alleen de ongelikte beer blijft slapend achter. Grappig verhaal over hoe irreële angst een kettingreactie kan veroorzaken. Ook sommige andere reizigers zien eruit alsof ze dieren zijn, zoals een kip. De adequate teksten hadden nog wel iets puntiger gekund, omdat ze meermalen benoemen wat al te zien is op de vrolijke, humoristische en prettig chaotische illustraties. Er is een aantal hedendaagse zaken te zien in de illustraties: in de chaos botsen twee jonge mannen tegen elkaar die p…Lees verder

Over Tom Wouters

Tom Wouters (1971 – 27 maart 2021) was componist, multi-instrumentalist, tekstschrijver en zanger. Naast drums, marimba, vibrafoon speelde hij klarinet, basklarinet en tenorsax.

Hij studeerde klassiek slagwerk bij Frank Nuyts aan het Conservatorium van Gent. Hij werkte aanvankelijk in klassieke circuit (o.a. I Fiammingi en Spectra ensemble). Hij was een perfectionist en was steeds minutieus voorbereid, maar ging al snel op zoek naar een eigen stem.

Eerst in de Gentse impro-band Kamikaze (Kristof Roseeuw op contrabas, Bart Maris (trompet en bugel) en gitarist Filip Wauters) die ze samen uit de grond stampten.

Met Kamikaze speelden ze ieder jaar ter afsluiting van de Gentse Feesten in het Gentse café ‘den Turk’ van Bertrand Flamang (Later de oprichter van Gent Jazz). De reden hiervoor omschreef hij als volgt: “Omdat hij en entourage toen in schoonheid zouden kunnen eindigen en diegenen die hij in versneld tempo liever buiten wou door onze muziek dat ook…Lees verder op Wikipedia