Boek
Nederlands

Schatjes van schildpadjes

Thea Stilton (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler), Barbara Pellizzari (illustrator)
Als blijkt dat een zeldzame zeeschildpad eieren heeft gelegd op het strand van Walviseiland, doen de Thea Sisters er alles aan om de eieren te beschermen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Schatjes van schildpadjes
Auteur
Thea Stilton
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Illustrator
Barbara Pellizzari Francesco Castelli
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Missione "Mare pulito"
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2015
115 p. : ill.
ISBN
9789085923039 (paperback)

Besprekingen

Vijf muizenvriendinnen, allemaal afkomstig uit een ander werelddeel, studeren aan het Topford College op Walviseiland en willen net als Thea Stilton (zus van Geronimo) journalist worden. In dit deel doen Nicky en Paulina een bijzondere ontdekking. Op het strand vinden ze sporen van de Caretta Caretta, een zeldzame zeeschildpad die eieren heeft gelegd. De Thea Sisters komen onmiddellijk in actie om de eieren te beschermen. Toevallig komt ook net de beroemde natuurfilmer James Kaki naar Topford, om een cursus te geven. Zijn jonge assistent Mike wil de geboorte van de schildpadjes filmen. Maar dan blijkt een schadelijke algensoort het uitkomen van de eieren te bedreigen. Veertiende deel uit de serie ‘Het leven op Topford’*. Eenvoudig, chronologisch verteld, spannend verhaal opgebouwd uit korte hoofdstukken. De tekst is uitgevoerd in de inmiddels bekende uitbundige lay-out met tekeningen en tekst in verschillende lettertypen en kleuren. Voorin worden de muizenvriendinnen voorgesteld, acht…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia

Suggesties