Boek
Nederlands
De Thea Sisters gaan een workshop schrijven volgen in het oude kasteel van een bekende schrijver. In ruil daarvoor helpen ze hem met het opknappen van het kasteel. Maar het lijkt wel alsof ze er niet alleen zijn. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Het spookhuis
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Chiara Balleello Barbara Pellizzari Francesco Castelli
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il fantasma di castel falco
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2014
118 p. : ill.
ISBN
9789085922704 (paperback)

Besprekingen

Vijf muizenvriendinnen, allemaal afkomstig uit een ander werelddeel, studeren aan het Topford College op Walviseiland en willen net als Thea Stilton (zus van Geronimo) journalist worden. Dit keer gaan de vriendinnen een weekje logeren in een oud kasteel, dat geërfd is door een beroemde schrijver. Ze gaan er een workshop schrijven volgen. In ruil daarvoor helpen zij de schrijver met het opknappen van het oude pand. Maar al snel merken ze dat er onverklaarbare, griezelige dingen gebeuren in de Valkenburcht. Het lijkt wel of ze niet alleen zijn... Twaalfde deel uit de serie 'Thea Sisters: Het leven op Topford'*. Eenvoudig, chronologisch verteld, spannend verhaal opgebouwd uit 21 korte hoofdstukken. De tekst is uitgevoerd in de inmiddels bekende uitbundige lay-out met tekeningen en tekst in verschillende lettertypen en kleuren. Omslag en binnenwerk zijn full colour uitgevoerd. Toegankelijk boek dat vooral meisjes aan zal spreken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia

Suggesties