Boek
Nederlands

Help, we missen een welp!

Thea Stilton (auteur), Barbara Pellizzari (illustrator), Daniele Verzini (illustrator)
+1
Help, we missen een welp!
×
Help, we missen een welp! Help, we missen een welp!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Terwijl de Thea Sisters op fotosafari zijn in Kenia, wordt het leeuwenwelpje Mosi ontvoerd. Samen met hun nieuwe Afrikaanse vrienden gaan ze op onderzoek uit. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Help, we missen een welp!
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Barbara Pellizzari Daniele Verzini
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Cinque amiche per un leone
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2013
180 p. : ill.
ISBN
9789085922476 (hardback)

Besprekingen

Terwijl de Thea Sisters op fotosafari zijn in het Masai Mara Natuurreservaat in Kenia, wordt het leeuwenwelpje Mosi ontvoerd. Samen met hun nieuwe Afrikaanse vrienden gaan ze op onderzoek uit. Zestiende deel over de Thea Sisters*. De tekst is eenvoudig in korte zinnen met dialoog, maar het verrassende zit hem vooral in de manier waarop het avontuur wordt gebracht in een afwisselende lay-out en een grappige typografie: verschillende, gekleurde lettertypen dansen over de pagina's, terwijl allerlei extra's daar tussendoor zijn opgenomen. Zo wordt de lezer gevraagd mee te zoeken naar oplossingen en staan er allerlei korte stukjes informatie tussen het verhaal door over Kenia. Achterin nog enkele bladzijden over o.a. safari, recepten en wat spelletjes en puzzels. Vlotte, stripachtige tekeningen vullen daarbij alle bladzijden van het boek. Een populaire uitgave die meisjes zeker zal aanspreken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia

Suggesties