Boek
Nederlands

Het grote waarom-boek

Sylvie Baussier (auteur), Didier Balicevic (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Waarom maken bijen honing en waarom verandert de maan van vorm? Met draaibare schijfjes, uitklapbare luikjes en tekeningen. Ingedeeld per thema, zoals ‘op school’ of ‘je lichaam’.
Onderwerp
Weetjes
Titel
Het grote waarom-boek
Auteur
Sylvie Baussier
Illustrator
Didier Balicevic
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le kididoc des pourquoi?
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2011
41 p. : ill.
ISBN
9789079806126 (hardback)

Besprekingen

Stevig en uitgekiend vormgegeven boek uit de ‘Kididoc’-reeks. In deze reeks wordt ingegaan op thema’s uit het dagelijks leven of rond wereldverkenning. In dit deel wordt op kleurrijke, vrolijke en feitelijke wijze antwoord gegeven op meer dan honderd vragen die kinderen zoal kunnen stellen. Marta en Jakob zijn twee nieuwsgierige kinderen die alles willen weten over wat er thuis gebeurt, het menselijk lichaam, grappige raadseltjes, het leven op een boerderij, de geschiedenis, stadsgeheimen, reizen rond de wereld, het leven in een bos, enz. De talloze waaromvragen en de antwoorden daarop worden gepresenteerd in korte hoofdstukjes van twee naast elkaar gelegen pagina’s. De informatie wordt aangereikt via eenvoudige tekstblokjes, maar minstens zo belangrijk en informatief zijn de interactieve begeleidingsattributen als schuifjes, klepjes, draaicirkels met antwoorden en/of vragen die zichtbaar worden door kijkraampjes, miniboekjes, uitklapbare paginadelen, kijk-door en sluip-door venstertj…Lees verder

Kididoc. Het grote waarom-boek

Kididoc is intussen een gevestigde naam binnen de informatieve boekenwereld. Dit boek bundelt een hele serie vaak complexe kindervragen met heel eenvoudige antwoorden in begrijpelijke kindertaal geschreven. Vragen als 'waarom mogen we niet alleen maar snoepjes eten?', 'waarom zit er neuspulk in onze neus?' en 'waarom dragen jongens nooit een jurk?' zijn vragen waar volwassenen vaak geen pasklaar, hapklaar antwoord op hebben, maar die wel onvermijdelijk bij het opgroeien horen.
Het boek zit propvol draaischuifjes, luikjes en kleurrijke tekeningen. De vragen werden telkens samengebundeld op een thematisch passende overzichtsprent waarop veel flapjes te vinden zijn met daaronder telkens een antwoord. Bijvoorbeeld de vraag 'Waarom sorteren we afval?' wordt beantwoord onder het deksel van drie verschillende vuilnisemmers.
'Het grote waarom-boek' is stevig, kleurrijk en zal de nieuwsgierigheid van weetgrage kinderen blijven prikkelen. Wat willen we nog meer in een informatief bo…Lees verder