Boek
Nederlands

Een kididoc vol dieren

Sylvie Baussier (auteur), Didier Balicevic (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Manon en Lucas hebben heel veel vragen over dieren. Ga je mee op zoek naar de antwoorden? Met veel flapjes en andere beweegbare elementen. Samen bekijken vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Weetjes, Dieren
Extra onderwerp
MZNAT
Titel
Een kididoc vol dieren
Auteur
Sylvie Baussier
Illustrator
Didier Balicevic
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Kididoc des animaux
Uitgever
Rotterdam: Trichis, 2015
33 p. : ill.
ISBN
9789082224665 (hardback) 9789492077233 (hardback, ISBN sticker)

Besprekingen

Manon en Lucas nemen de jonge lezer aan de hand van vragen mee op ontdekkingsreis door de dierenwereld. Is een varken een vuil dier, bestaat een zeekomkommer, ken je een dier dat helemaal geen haren heeft, waarom houdt een babykoala zich vast aan zijn mama en is een zeeolifant familie van de olifant? Verdeeld over vijftien thema’s worden alle vragen beantwoord in woord en beeld – niet meteen, want de antwoorden zitten ‘verstopt’ achter flapjes en luikjes of worden zichtbaar als je aan schijven draait. Dit alles nodigt uit tot kijken, lezen, beleven en leren en maakt deze mooie uitgave tegelijkertijd, op enkele plekken, erg kwetsbaar. De prenten zijn eenvoudig en doen wat gedateerd aan, de tekst is iedere keer het antwoord op een vraag. Vierkante uitgave met feloranje, aantrekkelijk omslag, die door de combinatie van kijken, (voor)lezen, plezier én doen een brede leerervaring uitlokt, waarbij iedere keer opnieuw een lach van op het gezicht komt. Samen bekijken vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Een Kididoc vol dieren

Manon en Lucas lopen samen met jou door dit informatieve boek waarin ze tachtig verrassende vragen over dieren stellen. In zestien hoofdstukjes komen allerlei dieren in hun eigen omgeving aan bod. Elk hoofdstukje is een dubbele pagina met vraagjes, flapjes en kleine tekstjes. De vraagjes zijn zo uitnodigend dat je elk antwoord wil weten. Onder de flapjes staat vaak ook meer uitleg. De illustraties zijn vrij banaal, maar kunnen toch de nieuwsgierigheid van jonge kinderen prikkelen. Een boek waarin veel te zien, voor te lezen en te doen valt.