Boek
Nederlands

Een stuk voor mama en een stuk voor papa

Stefan Boonen (auteur), Luus Willems (illustrator)

Een stuk voor mama en een stuk voor papa

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De ouders van de 5-jarige Lander zijn net gescheiden. Hij gaat voor het eerst naar het huis van zijn papa, maar wat vindt zijn moeder daarvan? Prentvertelling met, ook paginagrote, waterverfillustraties en praktische tips voor begeleiders over echtscheiding. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Echtscheiding
Titel
Een stuk voor mama en een stuk voor papa
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Luus Willems
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
[23] p. : ill.
ISBN
9789044811131 (hardback)

Besprekingen

De ouders van de 5-jarige Lander zijn net gescheiden. Dit weekend gaat hij voor het eerst naar zijn vader in een nieuwe flat en in een nieuw bed. Maar zal Lander wel gaan nu z'n moeder zo verdrietig is? En wat als het leuk is, moet hij het dan vertellen? Lander weet niet hoe hij moet reageren op de situatie. Het liefst zou hij zichzelf in tweeën hakken; een deel voor mama en een deel voor papa. Maakt deel uit van de informatieve serie 'Bij de hand'*, met dit keer 'echtscheiding' als thema. Prentenboek met redelijk veel vlot leesbare tekst met een open einde. De eenvoudige, aquarelachtige illustraties, wisselend in grootte, brengen door middel van de gezichtsuitdrukkingen de sfeer heel duidelijk over. Een verhaal, dat mee kan helpen om tot een gesprek te komen over alle zaken waar kinderen van pas gescheiden ouders mee kunnen zitten. Achterin bevatten twee bladzijdes nuttige, vrij algemene tips voor leerkrachten en ouders, over hoe te reageren en om te gaan met kinderen in dit soort si…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties