Boek
Nederlands

Teus en toos

Selma Noort (auteur), Harmen van Straaten (illustrator)
Teus en Toos zijn een reus. Maar ze zijn ook een muis en een aap. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Spelen
Leesniveau
AVI 1
Titel
Teus en toos / Selma Noort ; tek. van Harmen van Straaten
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2004
19 p. : ill.
ISBN
90-276-7975-4

Besprekingen

Teus en Toos spelen voor reus, muis en aap en voor elkaar. Stevig boekje met vrolijke paginagrote afbeeldingen in kleur en korte zinnen met een beperkt aantal eenlettergrepige woorden. Door de beperkte woordkeus is het nog niet echt een soepel lopend geheel. Grote letter, geen hoofdletters, wel interpunctie, AVI-M3. Deeltje uit de serie 'Raketjes'*, leesboeken voor kinderen die bij een structureerwoord niet alleen de doelletter, maar alle letters van het woord leren. Bij elke kern zijn er drie boekjes; de boekjes sluiten aan bij de 2e Maanversie van Veilig leren lezen. De serie heeft een opbouw in moeilijkheidsgraad; dit boekje sluit aan bij de kern 2 van Veilig leren lezen en is te lezen na zes weken leesonderwijs. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties