Gevangen vlinder

Sandra Berg (auteur)

Gevangen vlinder

Genre:
Op de dag dat haar moeder gaat hertrouwen rent de 6-jarige Cecelia boos weg; midden in het bos komt ze een verwarde vrouw tegen, die haar meeneemt naar een verlaten huisje en opsluit in de kelder.
Titel
Gevangen vlinder
Auteur
Sandra Berg
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Zomer & Keuning, © 2018
271 p.
ISBN
9789401911061 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De zesjarige Cecelia rent boos weg op de dag dat haar moeder gaat hertrouwen. Midden in de Zweedse bossen komt ze Viola tegen, een verwarde vrouw die haar medicijnen niet heeft geslikt. De vrouw herkent in Cecelia de dochter die ze nooit heeft gehad. Ze wil haar beschermen, neemt haar mee naar een verlaten huisje in het woud en sluit haar op in de kelder. Dit meeslepende verhaal wordt afwisselend verteld door Cecelia, Viola en Cecelia’s gescheiden ouders. De radeloosheid van de ouders en de pijnlijke herinneringen van Viola zijn indringend beschreven. Ook de gedachtewereld van de jonge Cecelia is treffend neergezet. Sandra Berg (een pseudoniem) is een ervaren schrijfster die veel spannende, psychologische romans op haar naam heeft staan. Ze is geboren in Nederland en woont en werkt sinds 2005 in Zweden.

Over Sandra Berg

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sjaakiejj

Alexandra van Bergen (Roermond, 15 oktober 1960), beter bekend als Sandra Berg, is een Nederlandse schrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans voor de Favorietreeks.

Haar eerste boek, De Nacht van de Wolf, verscheen in 2002 bij uitgeverij Ellessy. Het is een thriller die zich afspeelt in het Nederlandse Peelgebied. Haar meer recente boeken zijn voornamelijk romans.

Biografie

Sandra Berg werd in 1960 geboren. Haar vader kwam om bij een auto-ongeluk waardoor moeder met drie kinderen achterbleef. Berg kwam te wonen in het Limburgse dorpje Horn en ontwikkelde daar een passie voor paarden. Ze trouwde voor het eerst toen zij 20 jaar oud was. Kort na haar huwelijk begon ze te studeren, maar ze maakte haar studie nooit af. Ze hertrouwde toen ze 24 was en kreeg twee kinderen met haar echtgenoot. In 2003 trouwde ze voor de derde keer. Na 16 jaar in Zweden te hebben gewoond en gewerkt, woont ze nu weer in een kl…Lees verder op Wikipedia