Besprekingen

Na het overlijden van de paus is Lomelli, de kardinaal-deken, belast met de organisatie van het conclaaf. Hierbij treden tal van complicaties op. Zo meldt zich een onbekende kardinaal, wordt er ingebroken op zoek naar belastend materiaal en blijken twee kanshebbers zich terug te moeten trekken wegens wangedrag. Als buiten honderden mensen omkomen door terroristische aanslagen, duidelijk tegen de kerk gericht, komt er een doorbraak en komt er een nieuwe paus. Dan pas blijkt deze een schokkend geheim met zich mee te dragen. Robert Harris (1957) heeft een tiental kaskrakers op zijn staan zoals de trilogie over Cicero, het meermalen bekroonde ‘An officer and a spy’ en het door Roman Polanski verfilmde ‘The ghost’. Zijn werk is in vele talen uitgebracht. Meesterlijk, spannend, intrigerend werk, met devote personages in de ban van hun ambitie, Een boek dat je pas weglegt als het uit is. Met plattegrond.

Over Robert Harris

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Robert Dennis Harris (Nottingham, Verenigd Koninkrijk, 1957) is een Brits schrijver en voormalig journalist.

Levensloop

Na een studie aan de Universiteit van Cambridge werd hij journalist bij de BBC, politiek redacteur van The Observer en columnist bij The Sunday Times en Daily Telegraph. In 2003 werd Robert Harris uitgeroepen tot columnist van het jaar tijdens The British Press Awards. Hij woont in Berkshire, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Hij schreef naast de bestsellers Fatherland (1992) (NL: Vaderland), Enigma (1995), Archangel (1998), Pompeii (2004) en Imperium (2006) een vijftal non-fictie boeken waaronder Selling Hitler (1992) over de vermeende dagboeken van Hitler. Van Fatherland is in 1994 een tv-film gemaakt met Rutger Hauer als Kripo-rechercheur March. Enigma werd in 2001 verfilmd door Michael Apted met Kate Winslet en Dougray …Lees verder op Wikipedia

Suggesties