Boek
Nederlands

Besloten kringen

Ook verschenen als Gesloten cirkel

Robert Goddard (auteur), Bob Snoijink (vertaler)
+1
Besloten kringen
×
Besloten kringen Besloten kringen

Besloten kringen

Ook verschenen als Gesloten cirkel

Genre:
Een Engelse oplichter komt via een moord, waarvan zijn vriend verdacht wordt, in aanraking met een gewelddadige organisatie.
Titel
Besloten kringen
Ook verschenen als
Gesloten cirkel
Auteur
Robert Goddard
Vertaler
Bob Snoijink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Closed circle
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
352 p.
ISBN
9789024533510 (paperback)

Besprekingen

Wervende uitspraken op het omslag ("De meest begenadigde verteller van dit moment") wekken wantrouwen op, maar wat Robert Goddard in Gesloten cirkel doet, is toch wel sterk. De Engelse oplichters Hugh Horton en Max Wingate vluchten in 1931 met het schip Empress of Britain naar het Verenigd Koninkrijk omdat ze in de Verenigde Staten worden gezocht. Eén van de passagiers is de mooie en immens rijke Diana Charnwood. Hugh en Max proberen haar om ter hardst te verleiden om daarna haar rijke vader te chanteren, maar Max wordt echt verliefd op Diana. Als haar vader een gewelddadige dood sterft, is hij echter de verdachte en moet Hugh proberen te bewijzen dat zijn vriend onschuldig is. Hij komt via de dode Fabian Charnwood op het spoor van een wereldomspannende, geheime organisatie.

Elegante oplichters met een klassieke opleiding, mooie miljonairsdochters die naargeestige gedachten koesteren achter hun perfecte gezichtje, van winst bezeten industriëlen en een mooie, ietwat mel…Lees verder
In 1931 keren twee Engelse oplichters, Guy Horton en Max Wingate, op een luxe cruise-schip van de VS terug naar Engeland. Ze besluiten Diana, dochter van de schatrijke Fabian Charmwood te verleiden tot een huwelijk en zich dan af te laten kopen. Edoch, Charnwood wordt vermoord, Wingate verdacht en Horton moet de onschuld van zijn vriend bewijzen. Hij sluit daarbij op een niets en niemand ontziende organisatie, die zowel de Eerste Wereldoorlog als de beurskrach van 1929 heeft bewerkstelligd. Goddard weet de plot kundig uit te werken, de spanning erin houdend en - bovenal - boeiend vertellend. Enige kennis van de politieke en militaire verhoudingen in Europa begin deze eeuw is gewenst. Normale druk.

Over Robert Goddard

Er zijn meerdere personen met de naam Robert Goddard:

  • Robert Goddard, schrijver, bekend van historische thrillers.
  • Robert Hutchings Goddard, uitvinder en onderzoeker, vooral bekend van zijn baanbrekend werk op het gebied van de ruimtevaart.
  • Robert John Goddard, Nederlands nationaalsocialistisch uitgever.


Lees verder op Wikipedia