Boek
Nederlands

De indigo bezwering

Richelle Mead (auteur), Carolien Metaal (vertaler)
+1
De indigo bezwering
×
De indigo bezwering De indigo bezwering
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Als de zus van Sydneys lerares jonge vrouwen in coma brengt om hun jeugd op te zuigen, gaan Sydney en de vampier Adrian deze vrouw opsporen. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
De indigo bezwering
Auteur
Richelle Mead
Vertaler
Carolien Metaal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The indigo spell
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Full Moon, 2015
400 p.
ISBN
9789048820399 (paperback)

Besprekingen

Ondanks allerlei bedreigingen blijft Sydney, de jonge alchemiste die op een kostschool in Palm Springs woont, de Moroiprinses Jill beschermen tegen aanvallen van vampiers. Moeilijk wordt het als er een beroep op haar gedaan wordt om met behulp van magie een vijand uit te schakelen. Als ook Marcus Finch, een voormalig alchemist, haar dreigt over te halen de gemeenschap van alchemisten te verlaten, wordt het voor Sydney wel heel gecompliceerd. Gelukkig is daar Adrian, de Moroi, met wie ze eigenlijk geen relatie mag hebben, maar op wie ze zo verliefd is. Samen met hem gaat ze de strijd aan tegen het kwaad dat zich van duistere magie bedient. Ook in dit derde deel van de serie ‘De Alchemisten'* blijft het ik-verhaal spannend en goed verteld, hoewel het hier en daar wat breed wordt uitgesponnen. De verliefdheid speelt in dit deel een belangrijke rol. Voor een goed begrip van het verhaal en de personages is het van belang de eerdere delen gelezen te hebben. Een soepele vertaling met eigenti…Lees verder

Over Richelle Mead

Richelle Mead (Michigan, 12 november 1976) is een Amerikaanse bestseller fantasy-schrijver. Ze is bekend geworden door onder andere de boekenserie Academicus Vampyrus.

Biografie

Richelle Mead werd geboren in Michigan en leeft momenteel in Kirkland, de voorstad van Seattle, Verenigde Staten.. Ze heeft drie diploma's: een Bachelor voor Algemene Studies aan de Universiteit van Michigan, een Master voor Vergelijkende Religie van de Western Michigan University, en een Master in Onderwijs van de Universiteit van Washington. Voordat ze fulltime begon te schrijven gaf ze in Seattle les in sociale wetenschappen en Engels. Ze schreef in haar vrije tijd, totdat haar eerste boek, Soccubus Blues, uitkwam, om vervolgens fulltime schrijfster te worden.

Bibliografie

Romans

Georgina Kincaid-serie

  1. <…Lees verder op Wikipedia