E-boek
Nederlands

Allemans gek

Richard Russo (auteur), Kees Mollema (vertaler)
Titel
Allemans gek
Auteur
Richard Russo
Vertaler
Kees Mollema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Everybody's fool

Over Richard Russo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Camille GĂ©vaudan (K'm)

Richard Russo (Johnstown, 15 juli 1949) is een Amerikaanse schrijver die in 2002 de Pulitzer-prijs voor literatuur won voor zijn boek Empire Falls. Hij bewerkte Empire Falls zelf tot een geschikte versie voor verfilming in de gelijknamige miniserie uit 2005.

Russo studeerde aan de Universiteit van Arizona.

Bibliografie

  • Mohawk (1986)
  • The Risk Pool (1988)
  • Nobody's Fool (1993, Ned. vert. Allemans gek, 2017)) (Verfilmd in 1994 onder dezelfde naam)
  • Straight Man (1997)
  • Empire Falls (2001)
  • The Whore's Child and Other Stories (2002, korte verhalen)
  • Bridge of Sighs (2007)
  • That Old Cape Magic (2009)
  • Interventions (2012)
  • Elsewhere: A Memoir (2012, Ned. vert. Ergens anders, 2013)
Lees verder op Wikipedia