Boek
Nederlands

Een week in Parijs

Rachel Hore (auteur), Rob Van Moppes (vertaler)
Wanneer een violiste in 1962 Parijs bezoekt, komen allerlei nare herinneringen aan de oppervlakte. Het vreemde is dat ze nooit eerder in Parijs is geweest.
Titel
Een week in Parijs
Auteur
Rachel Hore
Vertaler
Rob Van Moppes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A week in Paris
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015
414 p.
ISBN
9789022573686 (paperback)

Besprekingen

De begenadigd violiste Fay wordt uitgenodigd om mee te spelen in een reeks concerten in Parijs. Ze is eenmaal eerder in de stad geweest en toen kreeg ze een aantal opvallende déjà vu's. Ook nu heeft ze het gevoel al veel vaker de Franse stad te hebben bezocht. Fay heeft het vermoeden dat haar moeder Kitty iets voor haar achterhoudt. Dat blijkt inderdaad te kloppen, want zij draagt al jarenlang een geheim met zich mee, dat stamt uit de tijd dat de Tweede Wereldoorlog woedde. Van haar moeder krijgt Fay een aanwijzing: een adres dat leidt naar een verlaten klooster. Deze meeslepende roman is spannend, historisch accuraat en verveelt geen moment. Het verhaal wisselt de gebeurtenissen van Parijs anno 1961 af met de belevenissen van het personage Kitty tijdens de oorlog. Vooral deze passages maken veel indruk; de auteur weet de spanning van het destijds gevaarlijke Parijs goed op papier te zetten. Zesde roman van de Engelse auteur, eerder verschenen o.a. 'Aan de overkant' en 'De naderende s…Lees verder

Over Rachel Hore

Rachel Hore (Surrey, 26 januari 1960) is een Brits schrijfster van romantische fictie. Zij woont met haar echtgenoot -de auteur D. J. Taylor- en hun drie kinderen in Norfolk.

Na het bestuderen van de moderne geschiedenis aan St Catherine's College (Oxford) werkte Hore bij uitgeverij HarperCollins totdat zij met haar gezin verhuisde naar Norfolk. Sindsdien geeft zij les in creatief schrijven en publiceren aan de Universiteit van East Anglia. Haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald.

Bibliografie

  • 2006 - The Dream House, Nederlandstalig: Het droomhuis
  • 2007 - The Memory Garden, Nederlandstalig: De droomtuin
  • 2009 - The Glasspainter's Daughter , Nederlandstalig: Zomers licht
  • 2010 - A Place of Secrets, Nederlandstalig: Sterrennacht
  • 2011 - A Gathering Storm, Nederlandstalig: De naderende storm
  • 2013 - Lees verder op Wikipedia