Boek
Nederlands

Dans van de roze dolfijn

Patrick Lagrou (auteur)

Dans van de roze dolfijn

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Dans van de roze dolfijn
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
173 p. : ill.
ISBN
9789044811124 (hardback)

Besprekingen

Patrick Lagrou's reeks rond 'dolfijnenkind' Marijn is een telg rijker, Dans van de roze dolfijn. Dit negende deel bevat opnieuw alle bekende ingrediënten die de verhalen weliswaar tot een commercieel succes maken, maar stilistisch verwaarloosbaar zijn.
Opnieuw maakt de auteur gebruik van verschillende verhaallijnen. Een eerste verhaallijn bericht over gruwelijke misdaden tegen vreedzaam protesterende indianen in de Ecuadoriaanse jungle. Huiveringwekende wreedheden zijn het, die slechts als gratuit gegeven gepresenteerd worden, quasi nonchalant, waardoor ze onvoldoende beklijven. In een tweede verhaallijn haalt Lagrou opnieuw zijn bekende opzet boven: Marijn gaat op avontuurlijke expeditie, ditmaal om de roze zoetwaterdolfijn of boto te bestuderen, maar krijgt te kampen met allerhande gevaarlijke situaties, zoals bosbranden, nietsontziende multinationals en koppensnellers. Deze ruim op voorhand aangekondigde actiescènes overtuigen nergens door een slordig opgebouwde spannings…Lees verder
Marijn (ca. 20) is met zijn vader op reis met een boot en een vliegtuigje in het gebied van de Amazone. Roze rivierdolfijnen helpen hem tijdens zijn zoektocht naar zijn vriendin die al een jaar vermist is. Verblijft Talitha misschien in de geestenwereld Encante en heeft zij de vorm van een bufeo (dolfijnmens) aangenomen? De avonturen wisselen elkaar snel af. Meerdere malen moet Marijn vrezen voor zijn leven. Vaak zijn het de dolfijnen die hem redden. Dit is het negende deel van de serie 'Dolfijnenkind'*. Als lezer kun je het beste deel voor deel lezen, want in het boek wordt veel gerefereerd aan gebeurtenissen uit eerdere delen. Wel staat onder aan de bladzijdes in welk deel de informatie is te vinden. In het boek staan twee grof getekende landkaarten, waarop de routes te volgen zijn. Het karakter van Marijn ontwikkelt zich in de drie maanden waarin het spannende Vlaamse verhaal zich afspeelt. Bij de hoofdstukken staat een datum- en tijdsaanduiding. Het boek heeft een open einde. De a…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia

Suggesties