Boek
Nederlands

De Scarpetta factor

Patricia Cornwell (auteur), Carla Benink (vertaler)

Besprekingen

Zeventiende deel in een misdaadreeks rond de Amerikaanse patholoog-anatoom Kay Scarpetta. Scarpetta, inmiddels getrouwd met FBI-man Benton Wesley, verblijft tijdelijk in New York en is als forensisch expert aanwezig in een live tv-show waar ze spreekt over de zaak van de vermiste, doodgewaande Hannah Starr. Ze krijgt een vreemd telefoontje en ontvangt thuis een pakje dat een bom blijkt te bevatten. Kay en de mensen om haar heen worden zich ervan bewust dat er een verband bestaat tussen de show, de verdwijning van een miljonaire met wie haar nicht Lucy ooit een relatie had, een vermoorde jonge vrouw in Central Park, en een acteur die van een seksueel misdrijf wordt beschuldigd. Thriller met veel verhaallijnen, geschreven in de derde persoon (de vorige Scarpetta-delen waren in de ik-vorm) en met bekende personages uit de eerdere boeken. Het werk van de Amerikaanse bestsellerauteur (1956) werd reeds vele malen bekroond. Paperback met vrij kleine druk. www.patriciacornwell.com.

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie