Boek
Nederlands

Het grote boek van de hele wereld

Ole Könnecke (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Het grote boek van de hele wereld
×
Het grote boek van de hele wereld Het grote boek van de hele wereld

Het grote boek van de hele wereld

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tijdens een reis rond de wereld zie je o.a. de bergen en de oceaan. Welke dieren leven daar allemaal? Hardkartonnen kijk- en aanwijsboek met kleurenillustraties van negen leefgebieden en een wereldkaart. Voor o.a. vergroten van de woordenschat. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.
Onderwerp
Woorden leren, Dieren
Titel
Het grote boek van de hele wereld
Auteur
Ole Könnecke
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das große Bilderbuch der ganzen Welt
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2014
[20] p. : ill.
ISBN
9789025757496 (hardback)

Besprekingen

Groot hardkartonnen aanwijs- en woordenboek met tien getekende afbeeldingen over een dubbele pagina. Elke spread laat een ander landschap of leefgebied zien, waaronder de bergen, het oerwoud, de rijstvelden en de zee. Behalve begroeiing zijn er enkele dieren, gebouwen, auto's e.d. op te zien. In de tekeningen staan ook woorden die te maken hebben met het landschap, zoals stuwdam, savanne en pagode maar ook ‘het kopje thee’. Als het ware 'zwevend' boven het landschap zijn, in het witte gedeelte van de illustratie, de dieren weergegeven die in dat deel van de wereld voorkomen. Onder de dieren staat de naam met het bijbehorende lidwoord. Sommige dieren zijn wel erg onbekend, zoals het auerhoen, de secretarisvogel en de doejong. Op iedere spread is een luchtballon met een, twee of drie muizen zichtbaar, die te gebruiken is als zoekopdracht. De bewoners zijn ook steeds afgebeeld als muizen. De laatste spread toont de wereldkaart met de namen van de werelddelen en enkele dieren. De relatie…Lees verder

Het grote boek van de hele wereld

Alle werelddelen komen één voor één aan bod in dit grote boek. Voornamelijk met de dieren die er leven, maar ook een aantal landschapselementen en gebouwen. Bij elk dier en enkele andere elementen die het gebied typeren, staat de naam met het bijhorende lidwoord. Het leukste aan dit boek is de gelaagdheid. Zo kunnen jonge kinderen de slang aanwijzen, maar oudere lezen dat het hier om een groene mamba of een koningscobra gaat. Kleuters houden het wellicht op de dieren, voor kinderen van de lagere school wordt het een atlas. (Achteraan staat een wereldkaart.) Ook zie je pas na enige tijd dat het ene landschap telkens aansluit op het volgende. En dat de muis op de fiets het hele boek door terug te vinden is, alsook de muizen in de luchtballon, en dat de interactie tussen beide een verhaaltje vormt.