Boek
Nederlands

Anton en het kerstcadeau

Ole Könnecke (auteur)
+1
Anton en het kerstcadeau
×
Anton en het kerstcadeau Anton en het kerstcadeau

Anton en het kerstcadeau

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Anton gaat wandelen in de sneeuw, valt er een pakje van de slee van de kerstman. Anton wil het pakje teruggeven, maar voor wie was het eigenlijk bedoeld? Groot prentenboek met expressieve tekeningen in sobere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Cadeautjes
Titel
Anton en het kerstcadeau
Auteur
Ole Könnecke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Anton und das weihnachtsgeschenk
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2009
[36] p. : ill.
ISBN
9789081424011

Besprekingen

Met dit vierde boek over Anton heeft Ole Könnecke zijn kleine hoofdfiguur in een kerstverhaal gestopt. Als de kerstman uit zijn vliegende slee een pakje laat vallen, wil Anton het terugbezorgen. In een besneeuwde wereld en in het gezelschap van knuffelbeer Gustav reist hij de kerstman achterna. De slee vliegt zo snel door de lucht dat Anton het hele boek lang onderweg is. In een irreëel samengestelde wereld van bergen, bossen, steden, rivieren en zeeën volgen bizarre acties elkaar op. Met het pakje in de hand vliegen Anton en Gustav mee met een vogel. Ze lopen bergen op en af en varen op het pakje een snelstromende rivier af. Met het omslaan van elke pagina belandt Anton in een nieuwe situatie. Hij komt op een feestje terecht, speelt zijn pakje haast kwijt aan een beer, komt even op adem in een huisje, verdwaalt in een woud... De onwerkelijke combinatie van locaties en acties doet denken aan het onsamenhangende karakter van een droom. Nu eens is het donker en koud, dan gaat het sneeuw…Lees verder
Als de kerstman vanaf zijn slee een pakje verliest, probeert Anton het hem terug te bezorgen, ook al moet hij daarvoor reizen over bergen en rivieren, langs wilde dieren en door sneeuwstormen en donkere wouden. Niets is hem te veel. Maar waar het pakje dan uiteindelijk belandt? Dit vierde (vertaalde) prentenboek over Anton verschijnt na 'Anton kan toveren'* dat werd uitverkozen tot Prentenboek van het Jaar 2009. Een spannend en meeslepend verteld kerstverhaal, verteld vanuit het perspectief van de behulpzame en ondernemende Anton. In korte, eenvoudige, maar veelzeggende zinnetjes laat de auteur heel herkenbaar peuterfantasieën en -logica tot leven komen. De sfeervolle winterse illustraties in sober kleuren- en lijnenspel sluiten naadloos aan op de tekst. Aantrekkelijke, stevig gebonden uitgave met op het omslag een tekening van Anton met pakje lopend in de sneeuw tussen dennenbomen. Heerlijk verwachtingsvol voorleesprentenboek voor rond de feestdagen. Vanaf ca. 4 jaar.