Boek
Nederlands
Wanneer twee mensen verliefd op elkaar worden, komen zij voor een keuze te staan die hun toekomst zal bepalen.
Titel
Leven voor de liefde
Auteur
Nicholas Sparks
Vertaler
Iris Bol Marcel Rouwé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Every breath
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2018
318 p.
ISBN
9789022584392 (paperback)

Besprekingen

Hope komt naar de familiecottage voor het huwelijk van haar vriendin, maar ook om haar verdriet een plaats te geven. Ze heeft problemen met haar relatie en ze kan de diagnose ALS van haar vader moeilijk plaatsen. Tru komt naar het naastgelegen huis om zijn biologische vader te leren kennen. Hij heeft heel wat vragen over het verleden. De twee leren elkaar beter kennen en worden verliefd. Bekenste werk van Nicholas Sparks (1965) is ‘The Notebook’; ook werden negen van zijn romans verfilmd waaronder 'Message in a bottle'. Dit verhaal verloopt echter vrij traag en ook de dialogen zijn niet zo vlot. De beschrijvende stijl waarin elk detail aandacht krijgt, vertraagt het verhaal. Tru en Hope krijgen wel veel aandacht, maar blijven relatief oppervlakkig. Het taalgebruik is mooi en bevat een rijke woordenschat.

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties