Een Amerikaanse chirurg die gewond uit de oorlog in Afghanistan komt, erft het huis van zijn opa in een rusrtig stadje waar hij te maken krijgt met een mysterieuze hulpsheriff en het geheim van een woonwagenmeisje.
Titel
De terugkeer
Auteur
Nicholas Sparks
Vertaler
Marike Groot Sander Brink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The return
Parallelle titel
The return
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2020
381 p.
ISBN
9789022590263 (paperback)

Besprekingen

Trevor Benson (37 jaar, orthopedisch chirurg) keert door een explosie gewond terug uit de oorlog in Afghanistan. Hij gaat naar New Bern in North Carolina, waar zijn opa hem een huis heeft nagelaten. In het stadje maakt hij kennis met Natalie Masterson, de hulpsheriff. Net als hij in haar de liefde van zijn leven heeft gevonden, verbreekt ze de relatie. En dan is er de norse tiener Callie uit het woonwagenkamp. Er hangt een mysterie rond haar, dat intensiever wordt als ze een ernstige val maakt en Trevor als arts optreedt. Tussen dat alles door heeft Trevor vanwege zijn PTSS sessies met zijn psychater, wat hem doet besluiten zich via een studie om te scholen tot psychiater. Dit gedetailleerd beschreven verhaal, verteld vanuit het perspectief van Trevor, lees je achter elkaar uit. Naast de geschiedenis van de hoofdpersoon en de twee vrouwen krijgt de lezer informatie over PTSS en het houden van bijen. Van de Amerikaanse bestsellerauteur (1965) zijn inmiddels elf romans verfilmd in de pe…Lees verder

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties