Strip
Nederlands

Midam's director's cut

Midam (auteur), Eric Adam (illustrator), Patelin (scenarist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Merendeels tekstloze strips.
Onderwerp
Games
Titel
Midam's director's cut / tekeningen Midam, Adam ; scenario Midam, Patelin, Thitaume, Benz, Venet
Auteur
Midam
Illustrator
Eric Adam
Scenarist
Patelin Thitaume Gerd Benz Venet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Midam's Director's Cut
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2019
[152] p. : ill.
ISBN
9789462106857 (paperback)

Besprekingen

Een klein mannetje loopt rond in een soort virtuele game-wereld waarin hij telkens een prinses probeert te bevrijden. Daarbij staat hij regelmatig voor de uitdaging om allerlei valkuilen en nietsontziende monsters het hoofd te bieden. Ondanks zijn vaak schrandere oplossingen eindigt elke stripgag weer in een teleurstelling waarbij de hoofdpersonen regelmatig het leven laten. Maar zoals in elk computerspel kan er opnieuw een poging ondernomen worden. De succesvolle stripserie, waarvan in totaal wereldwijd anderhalf miljoen boeken zijn verkocht, was voor de uitgever aanleiding een editie uit te brengen met een selectie van wat de stripmaker zelf zijn beste werk van de afgelopen tien jaar vindt. Vrijwel tekstloos, bevat enkel klanknabootsingen. Het stripalbum bevat ruim honderdvijftig pagina's met achterin een aantal scenario's van deelnemers aan een wedstrijd. Een humoristische strip die gamers zal aanspreken door het thema.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de stips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, K…Lees verder op Wikipedia