Strip
Nederlands

De moordende mummie is niet van gummi

Midam (auteur)

De moordende mummie is niet van gummi

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Eenpagina ballonstrips.
Titel
De moordende mummie is niet van gummi
Auteur
Midam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le retour de la momie qui pue qui tue
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 2007
46 p. : ill.
ISBN
9789031428939 (paperback)

Besprekingen

Zoals in de vorige albums van de computerfanaat met de groene pet kunnen ook nu de gags in twee categorieën worden ingedeeld. In de eerste categorie maken we mee hoe de Kid de computer- en videospellen te slim af wil zijn, in de tweede gunt de auteur de lezer een blik in het dagelijkse leven van Kid Paddle en zijn maten. Heel veel verschil zit er niet tussen beide, want het leven thuis, op school of tijdens hun vrije tijd speelt zich af in de sfeer die ook de videospelletjes kleur geeft.

Tekenfilms of romantische rolprenten zijn niet aan de Kid besteed, griezelfilms daarentegen, waarin het bloed van het scherm druipt en ijzingwekkende kreten uit de versterkers rollen, zijn een must voor gamefanaten. Eén nadeel is dat dit soort films enkel toegankelijk is voor volwassenen en dat de man aan de kassa nauwlettend toekijkt dat geen enkel geniepig onderdeurtje illegaal de zaal binnensluipt. Creativiteit is geboden: de jongens proberen de aloude truc om met twee op elkaar te staan m…Lees verder
Een jongetje beleeft de wereld in zijn fantasie, die vooral gevoed wordt door monsters uit videospelletjes en televisieseries. De eenpagina-stripverhalen kenmerken zich door onverwachte plotwendingen, die de lezer ineens vanuit de fantasie in de werkelijkheid plaatsen. De hoofdpersonen bedenken situaties die in de werkelijkheid steeds anders uitpakken. Daarnaast verhaaltjes over het schoolleven van Kid Paddle. De verhalen zijn zeker niet ongeestig, maar hebben een vorm van humor die jonge kinderen wellicht niet zullen kunnen plaatsen. Ook al omdat niet alle tekeningen kindvriendelijk zijn en soms te dicht op de (virtuele) werkelijkheid zitten. Oudere kinderen zullen aan de fantasieën meer plezier beleven.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de stips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, K…Lees verder op Wikipedia