Boek
Nederlands

Stad van geheimen

Mary Hoffman (auteur)
+1
Stad van geheimen
×
Stad van geheimen Stad van geheimen

Stad van geheimen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Matt (17) komt als stravagante in de stad Padavia (Padua) terecht. Hij gaat werken in de drukkerij van de universiteit, waar ook verboden boeken gedrukt worden en raakt betrokken bij allerlei spannende avonturen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Stad van geheimen
Auteur
Mary Hoffman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
City of secrets
Uitgever
Houten: Van Goor, 2008
394 p.
ISBN
9789047507055

Besprekingen

De Britse kinderboekenauteur Mary Hoffman brengt met 'Stravanganza' een reeks fantasyboeken met thrillerkenmerken, die zich zowel op jongeren als volwassenen richten. Stad van geheimen is het vierde boek uit de reeks, na Stad van maskers (De Leeswelp 2003, p. 307), Stad van sterren (De Leeswelp 2005, p. 288) en Stad van bloemen (Van Goor, 2007). Het verhaal speelt zich af in Islington, een kleine stad in de buurt van Londen, en in het fictieve Talia, waarvoor Italië model staat. Daarbij wordt telkens overgeschakeld tussen deze twee plaatsen, en tussen twee tijdsperiodes.
De dyslectische Matt, een pientere maar onzekere 17-jarige jongeman, koopt op een dag haast instinctief een in leer gebonden oud boekje bij een antiquair in de buurt van Londen. Door de kracht van dit mysterieuze boekje ? dat al van bij het eerste gezicht zijn aandacht opslorpte ? ontdekt hij dat hij kan reizen in de tijd én ruimte, en dus een 'stravagante' is. Op magische …Lees verder
Matt (17), een intelligente, maar dyslectische jongen ontdekt nadat hij een oud, in leer gebonden boekje heeft gekocht, dat hij een stravagante is. Hij kan reizen door tijd en ruimte en komt terecht in Padavia (Padua). Hij werkt in de drukkerij van de universiteit, waar ook verboden boeken gedrukt worden en raakt betrokken bij allerlei spannende avonturen. In zijn gewone leven is hij verliefd en raakt in de problemen als hij op iemand het ‘boze oog’ laat vallen, met bijna noodlottige gevolgen. Vierde deel van de veel gelezen serie 'Stravaganza'*. Zonder voorkennis van de eerdere delen zal de lezer moeite hebben om in het verhaal te komen door de veelheid aan personages en ook moeten wennen aan de structuur van het boek, waarbij in elk hoofdstuk verschillende verhaallijnen worden verteld. De sfeer van het renaissancistische Italië met alle intriges wordt erg mooi beschreven. Als je eenmaal in het verhaal zit, kun je het moeilijk wegleggen. Mooi verzorgd, aantrekkelijk en als serie herk…Lees verder

Over Mary Hoffman

Mary Hoffman (Eastleigh (Hampshire), 20 april 1945) is een Engels auteur van kinderboeken.

Vlak voordat ze drie werd, verhuisde de familie Hoffman naar Londen. Op de basisschool begon Hoffman al met schrijven. Ze schreef toneelstukken die haar klasgenoten dan opvoerden. In 1964 ging ze naar Cambridge om Engelse literatuur te studeren. Ze sloot dat af met een diploma linguïstiek (taalkunde). In 1970 begon ze aan haar eerste boek, dat in 1975 werd gepubliceerd onder de naam White Magic. Inmiddels heeft ze een oeuvre van ongeveer tachtig kinderboeken, waaronder de Stravaganza serie, De Valkeniersknoop en Troubadour. Hoffman trouwde in 1972 met Stephen Barber met wie zij drie dochters kreeg.

Externe links

  • Officiële site auteur
  • Site over de Stravaganza trilogie
Lees verder op Wikipedia