Boek
Nederlands

Een toverstaf, een tovenaar

Mark Tijsmans (auteur)
+1
Een toverstaf, een tovenaar
×
Een toverstaf, een tovenaar Een toverstaf, een tovenaar

Een toverstaf, een tovenaar

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Toen prins Teiresias tien jaar was, werden zijn ouders vermoord. Ridder Astergard hielp hem te ontsnappen uit Vrijhaven. Wanneer Teiresias klaar is voor het koningschap, gaat hij met behulp van De bende van Teiresias de strijd om Vrijhaven aan. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Een toverstaf, een tovenaar
Auteur
Mark Tijsmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2015
286 p.
ISBN
9789022331170 (paperback) 9789462345461 (ISBN sticker, paperback)

Besprekingen

Dit vierde deel van de serie 'De bende van Teiresias'* vertelt over hoe het ooit begon. Het leven van de 10-jarige prins Teiresias, half mens half elf, verandert drastisch wanneer zijn ouders binnen een week vermoord worden. Ook Teiresias' leven loopt gevaar. Hij weet te ontsnappen uit Vrijhaven met behulp van ridder Astergard die hem onder zijn hoede neemt. Ze brengen de winter door bij de kabouters, tijdens hun tocht naar heks Salsamfora. Wanneer hij na een jarenlange opleiding bij Salsamfora klaar is voor het koningschap moet hij de strijd om Vrijhaven aangaan en zorgen dat de moordenaars van zijn ouders berecht worden. Zijn doel is vrede, vrede voor de mensen, elfen en kabouters. Hij krijgt daarbij hulp van de bende van Teiresias die speciaal voor dit doel is opgericht. Spannend en onderhoudend verhaal in dertien hoofdstukken dat vlot leest en los te lezen is van de andere delen. De proloog zorgt ervoor dat je al snel midden in het verhaal zit. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Mark Tijsmans

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Markfan

Mark Irma Albert Tijsmans (Merksem, 5 januari 1969) is een Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur.

Tijsmans vergaarde bekendheid in Vlaanderen door hoofdrollen in Het Park, Thuis, en Flikken. Daarnaast speelde hij gastrollen in onder meer De Kotmadam, Heterdaad, W817 (als Marc, pastoor), Lili & Marleen en F.C. De Kampioenen. Ook was hij te zien in enkele films. Hij was te gast in diverse programma's, waaronder veel muziekshows als De Notenclub en Steracteur Sterartiest. Daarnaast was hij vier jaar wrapper op Ketnet en tevens lid en oprichter van de Ketnetband.

Naast zijn werk voor televisie speelde hij in 2000 zijn eerste musicalrol als het titelpersonage in Peter Pan; later volgden Camelot en Romeo en Julia, van Haat tot Liefde, waarmee hij tevens door Nederland toerde. In 2006 won hij een Vlaamse Musicalprijs voor zijn rol al…Lees verder op Wikipedia