Boek
Nederlands

Prinsje : een op-en aftelboek

Marjet Huiberts (auteur), Myriam Berenschot (illustrator)
+1
Prinsje : een op-en aftelboek
×
Prinsje : een op-en aftelboek Prinsje : een op-en aftelboek
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Prinsje woont in een kasteel met twee deuren, vier torens, en tien gitzwarte paarden. Er zijn ook tien leuke hondjes, en zo telt Prinsje weer terug tot twee drukbezette ouders en één heerlijk hemelbed. Hardkartonnen prentenboek in de vorm van een kasteel met tien kantelen met grappige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Prinsje : een op-en aftelboek
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Myriam Berenschot
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, copyright 2020
[20] p. : ill.
ISBN
9789025773205 (hardback)

Besprekingen

Dit telboek laat de sprookjesachtige wereld van Prinsje zien met één kasteel, twee gele deuren, drie boogramen en zo verder, tot negen koks en tien zwarte paarden. En dan aftellend terug van tien leuke hondjes en negen fietsen… tot twee drukbezette ouders en één heerlijk hemelbed. Geen standaard telboek dus, maar zoals de ondertitel zegt: 'Een op- en aftelboek'. De illustraties die doorlopen over twee pagina’s zijn in vrolijke kleuren met humor neergezet, zodat ze echt iets extra’s bieden bij de eenregelige tekst in goedlopend, grappig rijm. Ook aan diversiteit is gedacht. De oblong uitgave is stevig uitgevoerd in glanzend karton met aan de zijkant twee afgeronde hoeken. Een rij uitgesneden kantelen vormt de bovenkant. Hierop staan steeds de cijfers één t/m tien, in elk kanteel een cijfer. Dit geeft het boekje het uiterlijk van een kasteel. Zorgvuldig gemaakt, speels en verrassend telboek voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Prinsje

Prinsje woont samen met beertje en 2 ouders in een groot kasteel met 3 ramen en 4 torens. Dit kartonboekje laat jonge kinderen tellen van 1 tot 10 en weer terug.Dit kartonboekje voor peuters heeft een handig voorleesformaat. De ‘kasteelvorm’ van het boek is origineel. De tekst is op rijm geschreven en leest vlot voor. Het prinsje in zijn gestreepte pyjama en zijn knuffel, die iedere bladzijde komt piepen, zijn erg schattig. De situaties in het boek zijn grappig en herkenbaar voor jonge kinderen. Prinsje wil niet eten, hoe hard de 9 hippe koks zich ook uitsloven. Prinsje gaat in bad en spettert alles nat. De vier zeer deftige lakeien vinden overvolle potjes maar vies. De drie hofdames moeten daar smakelijk om lachen. Een geruite handdoek doet dienst als vlag, cape of vloermatje. Dat is leuk gevonden. Bovendien is het fijn dat er in het boekje mensen voorkomen met heel wat verschillende huidskleuren zonder dat hier verder aandacht wordt aan beste…Lees verder

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia