Grote letter
Nederlands

Winterlove

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De drieling Joan, Hanna en Tanja gaan skiën in Oostenrijk en vriendjes zijn verboden. Tanja heeft de hare echter toch uitgenodigd. Desondanks is er veel plezier en romantiek. Tot Tanja niet komt opdagen voor het eten en Joans vriendje opeens voor de deur staat.
Onderwerp
Meerlingen, Skiën
Extra onderwerp
Makkelijk lezen, CHI
Titel
Winterlove
Auteur
Marion van de Coolwijk
Taal
Nederlands
Uitgever
Leidschendam: Xl, 2012
229 p.
ISBN
9789046308530 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Achtste deel uit de populaire serie 'MZZL meiden' over de Amsterdamse drieling Joan, Hanna en Tanja, die elkaar voor het eerst ontmoeten op hun zestiende verjaardag. Hun echte vader leeft nog en is een bekende popzanger. In dit deel gaan de meiden op zussenvakantie: skiën zonder vriendjes! Als Hanna en Joan aankomen in Oostenrijk, blijkt dat Tanja haar vriend Danny toch heeft meegenomen. En dat terwijl Joan tegen de zin van haar Brent heeft gezegd dat hij niet mee mocht. Ondanks alle ergernissen brengt de sneeuw veel plezier én liefde: Hanna ontmoet op de piste een leuke jongen. Als Tanja niet komt opdagen voor een eetafspraak, worden Joan en Hanna ongerust. Vlot geschreven en luchtig verhaal met een onwaarschijnlijk, maar wensvervullend eind. Met het eerste deel van de serie heeft de schrijfster de Tina-Bruna Award gewonnen. Zie ook www.mzzlmeiden.nl. Avontuurlijk meidenboek om bij weg te dromen. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk (Amsterdam, 7 mei 1959) is een Nederlands jeugdschrijfster.

Het eerste boek dat Marion van de Coolwijk heeft geschreven was 'Het praathoedje' die ze in 1988 uitbracht. Ondertussen heeft zij meer dan 200 boeken geschreven, waaronder Top Job; tafel 7, 3 cola, Ademnood, Nerd alert, ERUIT! en een hele reeks boeken die in series uitkwamen, waaronder de series Meiden zijn gek op..., MZZLmeiden, Ridder Doerak, Flippa Flodderhoed, Puk en Jens, De 4 speurneuzen, Nik en Laura (samen met Magda van Tilburg) en De Cupcakeclub. Na het overlijden van Arja Peters levert ze ook nieuwe delen in de serie De olijke tweeling. Op 28 april 1982 is Marion getrouwd met Ed van de Coolwijk sinds toen gebruikt zij de achternaam van de Coolwijk. Haar toenmalige klas had ervoor gezorgd dat ze een echte auteur werd. Vaak vertelde Marion zelfbedachte verhalen in de klas maar die waren no…Lees verder op Wikipedia