Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Winterlove

+1
Winterlove
×
Winterlove Winterlove
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De drieling Joan, Hanna en Tanja gaan skiën in Oostenrijk en vriendjes zijn verboden. Tanja heeft de hare echter toch uitgenodigd. Desondanks is er veel plezier en romantiek. Tot Tanja niet komt opdagen voor het eten en Joans vriendje opeens voor de deur staat.
Onderwerp
Meerlingen, Skiën
Titel
Winterlove
Auteur
Marion van de Coolwijk
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: De Fontein, © 2011
189 p.
ISBN
9789026174742 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Winterlove is het achtste deel van de ‘MZZLmeiden’-serie. Deze verhalen verschenen in het meidenblad Tina en zijn geschreven door Marion van de Coolwijk. Ze won er in 2006 de Tina-Bruna Award mee en werd genomineerd voor de Jonge Jury 2007. Met deze succesvolle reeks vestigde ze definitief haar naam als jeugdboekenauteur, en ze schreef al meer dan tweehonderd andere verhalen. De drieling Tanja, Hanna en Joan werden alledrie in verschillende adoptiegezinnen opgevoed. Vlak voor hun zestiende verjaardag krijgen ze te horen dat ze zussen van elkaar zijn. Aanvankelijk willen de op het oog totaal verschillende meisjes niets van elkaar weten. Maar na de eerste schok wint de nieuwsgierigheid het. Ze gaan samen op zoek naar hun vader. Dat blijkt de wereldberoemde zanger Parrot (vergelijk met Paul McCartney) te zijn. Hun kersverse vader moet aanvankelijk wennen aan de nieuwe situatie. Tot zover de voorgeschiedenis in de eerste delen.
In Winterlove is een en ander al in…Lees verder
Achtste deel uit de populaire serie 'MZZL meiden'* over de Amsterdamse drieling Joan, Hanna en Tanja, die elkaar voor het eerst ontmoeten op hun zestiende verjaardag. Hun echte vader leeft nog en is een bekende popzanger. In dit deel gaan de meiden op zussenvakantie: skiën zonder vriendjes! Als Hanna en Joan aankomen in Oostenrijk, blijkt dat Tanja haar vriend Danny toch heeft meegenomen. En dat terwijl Joan tegen de zin van haar Brent heeft gezegd dat hij niet mee mocht. Ondanks alle ergernissen brengt de sneeuw veel plezier én liefde: Hanna ontmoet op de piste een leuke jongen. Als Tanja niet komt opdagen voor een eetafspraak, worden Joan en Hanna ongerust. Vlot geschreven en luchtig verhaal met een onwaarschijnlijk, maar wensvervullend eind. Fleurig omslag met titel, ski’s, snowboard en slee in reliëf. Met het eerste deel van de serie heeft de schrijfster de Tina-Bruna Award gewonnen. Zie ook www.mzzlmeiden.nl. Avontuurlijk meidenboek om bij weg te dromen. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk (Amsterdam, 7 mei 1959) is een Nederlands jeugdschrijfster.

Het eerste boek dat Marion van de Coolwijk heeft geschreven was 'Het praathoedje' die ze in 1988 uitbracht. Ondertussen heeft zij meer dan 200 boeken geschreven, waaronder Top Job; tafel 7, 3 cola, Ademnood, Nerd alert, ERUIT! en een hele reeks boeken die in series uitkwamen, waaronder de series Meiden zijn gek op..., MZZLmeiden, Ridder Doerak, Flippa Flodderhoed, Puk en Jens, De 4 speurneuzen, Nik en Laura (samen met Magda van Tilburg) en De Cupcakeclub. Na het overlijden van Arja Peters levert ze ook nieuwe delen in de serie De olijke tweeling. Op 28 april 1982 is Marion getrouwd met Ed van de Coolwijk sinds toen gebruikt zij de achternaam van de Coolwijk. Haar toenmalige klas had ervoor gezorgd dat ze een echte auteur werd. Vaak vertelde Marion zelfbedachte verhalen in de klas maar die waren no…Lees verder op Wikipedia