Boek
Nederlands

MZZLmeiden on tour

+1
MZZLmeiden on tour
×
MZZLmeiden on tour MZZLmeiden on tour
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De drielingzussen Joan, Hanna en Tanja (16) worden door hun beroemde vader uitgenodigd voor een optreden van zijn band in Rome. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Meerlingen, Ouders
Titel
MZZLmeiden on tour
Auteur
Marion van de Coolwijk
Taal
Nederlands
Editie
6
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2009
189 p.
ISBN
9789026131882 (paperback)

Besprekingen

De 16-jarige drieling Hanna, Joan en Tanja - de Mzzl meiden - worden door hun beroemde vader uitgenodigd voor een optreden van zijn band in Rome. In die wereldstad worden zij voor een aantal raadsels geplaatst. Derde deel in de reeks 'Mzzl meiden'. In rap tempo volgt het ene voorval op het andere, waarbij amoureuze belevenissen een belangrijke rol spelen. Het verhaal is niet erg geloofwaardig, maar dit wensvervullend niemendalletje zal met name door meisjes met graagte gelezen zal worden. Het verhaal speelt duidelijk in deze tijd met mobieltjes en mp3-spelers. Eenvoudig, vlot taalgebruik dat uit korte zinnen bestaat met veel dialoog en soms wat Engelse woorden. Op het blauwe omslag symboliseren drie hoofddeksels de verschillen in achtergrond en modestijl van de zusjes. Boven ieder hoofdstuk een herhaling van de drie hoofddeksels die het omslag opluisteren. Kan eventueel afzonderlijk gelezen worden. Ontspanningslectuur vanaf ca. 12 jaar.

Over Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk (Amsterdam, 7 mei 1959) is een Nederlands jeugdschrijfster.

Het eerste boek dat Marion van de Coolwijk heeft geschreven was 'Het praathoedje' die ze in 1988 uitbracht. Ondertussen heeft zij meer dan 200 boeken geschreven, waaronder Top Job; tafel 7, 3 cola, Ademnood, Nerd alert, ERUIT! en een hele reeks boeken die in series uitkwamen, waaronder de series Meiden zijn gek op..., MZZLmeiden, Ridder Doerak, Flippa Flodderhoed, Puk en Jens, De 4 speurneuzen, Nik en Laura (samen met Magda van Tilburg) en De Cupcakeclub. Na het overlijden van Arja Peters levert ze ook nieuwe delen in de serie De olijke tweeling. Op 28 april 1982 is Marion getrouwd met Ed van de Coolwijk sinds toen gebruikt zij de achternaam van de Coolwijk. Haar toenmalige klas had ervoor gezorgd dat ze een echte auteur werd. Vaak vertelde Marion zelfbedachte verhalen in de klas maar die waren no…Lees verder op Wikipedia