Boek
Nederlands

MZZLmeiden in Hollywood

+1
MZZLmeiden in Hollywood
×
MZZLmeiden in Hollywood MZZLmeiden in Hollywood

MZZLmeiden in Hollywood

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De Amsterdamse drielingzussen Joan, Hanna en Tanja (16) gaan naar Hollywood: Tanja om een clip op te nemen, Joan om auditie te doen voor een film. Hanna blijkt op een Amerikaanse presentatrice te lijken. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Meerlingen, Film
Titel
MZZLmeiden in Hollywood
Auteur
Marion van de Coolwijk
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2010
192 p.
ISBN
9789026127878 (paperback)

Besprekingen

Zevende deel uit de populaire serie 'MZZL meiden'* over de Amsterdamse drieling Joan, Hanna en Tanja, die elkaar voor het eerst ontmoeten op hun zestiende verjaardag. Hun echte vader leeft nog en is een bekende popzanger. In dit zevende deel gaan de meiden naar Hollywood: Tanja om een clip op te nemen met hun vader en Joan om auditie te doen voor een rol in een film. Eenmaal in Hollywood blijkt dat Hanna sprekend lijkt op een Amerikaanse presentatrice, waardoor ze wordt gestalkt door de paparazzi. Tanja maakt zich zorgen: ze vermoedt dat hun vader verliefd is op zijn assistente. Zal hij dan nog genoeg tijd en aandacht hebben voor haar? Joan heeft al haar hoop gevestigd op haar auditie. Zal ze de rol krijgen? Vrolijk omslag met titel en drie verschillende armbanden in reliëf. Het eerste deel heeft de Tina Bruna Award 2005-2006 gewonnen. Zie ook www.mzzlmeiden.nl. Vlot geschreven, avontuurlijk meidenboek waar meisjes vanaf ca. 12 jaar heerlijk bij kunnen wegdromen.

Over Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk (Amsterdam, 7 mei 1959) is een Nederlands jeugdschrijfster.

Het eerste boek dat Marion van de Coolwijk heeft geschreven was 'Het praathoedje' die ze in 1988 uitbracht. Ondertussen heeft zij meer dan 200 boeken geschreven, waaronder Top Job; tafel 7, 3 cola, Ademnood, Nerd alert, ERUIT! en een hele reeks boeken die in series uitkwamen, waaronder de series Meiden zijn gek op..., MZZLmeiden, Ridder Doerak, Flippa Flodderhoed, Puk en Jens, De 4 speurneuzen, Nik en Laura (samen met Magda van Tilburg) en De Cupcakeclub. Na het overlijden van Arja Peters levert ze ook nieuwe delen in de serie De olijke tweeling. Op 28 april 1982 is Marion getrouwd met Ed van de Coolwijk sinds toen gebruikt zij de achternaam van de Coolwijk. Haar toenmalige klas had ervoor gezorgd dat ze een echte auteur werd. Vaak vertelde Marion zelfbedachte verhalen in de klas maar die waren no…Lees verder op Wikipedia