Boek
Nederlands

Meiden zijn gek ... op fashion

+1
Meiden zijn gek ... op fashion
×
Meiden zijn gek ... op fashion Meiden zijn gek ... op fashion

Meiden zijn gek ... op fashion

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Nikki's moeder begint een relatie met een modeontwerper. Nikki mist haar overleden vader en bedenkt een plan om haar moeders nieuwe vlam kwijt te raken. Het werkt: haar moeder wil geen ruzie met haar dochter en verbreekt de relatie. Dan krijgt Nikki spijt.
Onderwerp
Mode, Ouders
Titel
Meiden zijn gek ... op fashion
Auteur
Marion van de Coolwijk
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
144 p.
ISBN
9789000312894 (paperback)

Besprekingen

Nikki’s moeder is gevraagd een aantal van haar schilderijen tentoon te stellen op een expositie. Nikki en haar vriendinnen mogen mee naar de opening. Daar ontmoeten ze Mauro, een modeontwerper die nogal veel belangstelling heeft voor Nikki’s moeder. Nikki is hier niet blij mee, want haar overleden vader is nog veel te belangrijk voor haar. Samen met haar vriendinnen probeert ze het contact tussen Mauro en haar moeder te dwarsbomen. Toch krijgt ze hier later spijt van… Zesde onafhankelijk te lezen deel uit de serie 'Meiden zijn gek…'*. Leuk meidenboek, humoristisch, maar ook met een serieuze ondertoon, over onderwerpen die de doelgroep aanspreken. Voor de fans van deze serie weer een heerlijk boek. Makkelijk leesbaar door vlot taalgebruik, korte hoofdstukken en een ruime bladspiegel. Aantrekkelijk foto-omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk (Amsterdam, 7 mei 1959) is een Nederlands jeugdschrijfster.

Het eerste boek dat Marion van de Coolwijk heeft geschreven was 'Het praathoedje' die ze in 1988 uitbracht. Ondertussen heeft zij meer dan 200 boeken geschreven, waaronder Top Job; tafel 7, 3 cola, Ademnood, Nerd alert, ERUIT! en een hele reeks boeken die in series uitkwamen, waaronder de series Meiden zijn gek op..., MZZLmeiden, Ridder Doerak, Flippa Flodderhoed, Puk en Jens, De 4 speurneuzen, Nik en Laura (samen met Magda van Tilburg) en De Cupcakeclub. Na het overlijden van Arja Peters levert ze ook nieuwe delen in de serie De olijke tweeling. Op 28 april 1982 is Marion getrouwd met Ed van de Coolwijk sinds toen gebruikt zij de achternaam van de Coolwijk. Haar toenmalige klas had ervoor gezorgd dat ze een echte auteur werd. Vaak vertelde Marion zelfbedachte verhalen in de klas maar die waren no…Lees verder op Wikipedia