Boek
Nederlands

Meiden zijn gek ... op chatten

+1
Meiden zijn gek ... op chatten
×
Meiden zijn gek ... op chatten Meiden zijn gek ... op chatten

Meiden zijn gek ... op chatten

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De vriendinnen Valerie, Saartje en Nikki chatten vaak met elkaar. Janine heeft thuis geen computer en voelt zich daarom buitengesloten. Haar vriendinnen willen Janine aan een computer helpen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Chatten, Vriendschap
Titel
Meiden zijn gek ... op chatten
Auteur
Marion van de Coolwijk
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2010
142 p.
ISBN
9789047513742 (paperback)

Besprekingen

Janine heeft thuis geen computer en voelt zich daarom vaak buitengesloten. Haar vriendinnen Valerie, Saartje en Nikki chatten namelijk regelmatig met elkaar. Wat Janine niet weet is dat haar vriendinnen een You Tube-filmpje hebben gemaakt waarin ze een oproep doen om Janine aan een computer te helpen. Als Janine een weekendje bij haar broer in Amsterdam logeert, mag ze gebruik maken van zijn computer. Via een chatsite ontmoet ze Boy, die graag iets met haar wil afspreken. Janine gaat hierop in zonder dit tegen iemand te vertellen. De vraag is of de vier vriendinnen wel slim bezig zijn! Vierde onafhankelijk te lezen deel uit de serie 'Meiden zijn gek...'*. Leuk meidenboek, dat zonder te moraliserend over te komen laat zien dat het chatten met vreemden en het op internet zetten van filmpjes ook minder leuke gevolgen kunnen hebben. Chatgesprekken worden letterlijk weergegeven. Makkelijk leesbaar; korte hoofdstukken, ruime bladspiegel. Aantrekkelijk foto-omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk (Amsterdam, 7 mei 1959) is een Nederlands jeugdschrijfster.

Het eerste boek dat Marion van de Coolwijk heeft geschreven was 'Het praathoedje' die ze in 1988 uitbracht. Ondertussen heeft zij meer dan 200 boeken geschreven, waaronder Top Job; tafel 7, 3 cola, Ademnood, Nerd alert, ERUIT! en een hele reeks boeken die in series uitkwamen, waaronder de series Meiden zijn gek op..., MZZLmeiden, Ridder Doerak, Flippa Flodderhoed, Puk en Jens, De 4 speurneuzen, Nik en Laura (samen met Magda van Tilburg) en De Cupcakeclub. Na het overlijden van Arja Peters levert ze ook nieuwe delen in de serie De olijke tweeling. Op 28 april 1982 is Marion getrouwd met Ed van de Coolwijk sinds toen gebruikt zij de achternaam van de Coolwijk. Haar toenmalige klas had ervoor gezorgd dat ze een echte auteur werd. Vaak vertelde Marion zelfbedachte verhalen in de klas maar die waren no…Lees verder op Wikipedia