Boek
Nederlands

Een ridder op blote voeten

Marion van de Coolwijk (auteur), Kees de Boer (illustrator)
Jord wordt voor een nacht ridder. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Een ridder op blote voeten
Auteur
Marion van de Coolwijk
Illustrator
Kees de Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2002
29 p. : ill., tek.
ISBN
9020681583 9789020681581

Besprekingen

Wensvervullend verhaal over Jord, een ca. zevenjarige jongen, die dol is op ridders. Hij koopt een boek op de markt. 's Nachts verandert hij in een ridder en verslaat samen met een andere ridder de draak en bevrijdt zo prinses Rosa. De dag daarna brengt hij zijn boek terug, want het boek kiest steeds een ander kind om ridder te worden. Leesoefenstof na een half jaar leesonderwijs. De zinnen zijn kort, groot lettertype en aantrekkelijke pentekeningen in gecombineerde techniek. Aantrekkelijke uitgave.

Over Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk (Amsterdam, 7 mei 1959) is een Nederlands jeugdschrijfster.

Levensloop

Marion van de Coolwijk werd geboren als Marion Verkaik, in een gezin met twee kinderen. Op 28 april 1982 trouwde zij met Ed van de Coolwijk; sindsdien gebruikt zij diens achternaam. Na het VWO bezocht zij de Pedagogische Academie. Van 1980 tot 2002 stond zij voor de klas. Tegenwoordig is zij, naast schrijver, remedial teacher, lesauteur en copywriter. Verder verzorgt zij trainingen voor docenten.

Marion van de Coolwijk debuteerde in 1988 als jeugdboekenschrijver. Sinds 2016 schrijft zij ook boeken voor volwassenen.

Van de Coolwijk was als leerkracht werkzaam op een Montessorischool toen zij begon met het schrijven van boeken. Vaak vertelde zij zelfbedachte verhalen in de klas maar die waren nooit helemaal af. Haar toenmalige klas kwam met een oplossing: "Schrijf die verhalen op!". Er ontstonden kleine boekjes die de klas…Lees verder op Wikipedia

Suggesties