Boek
Nederlands

Hoera, er is post!

Marianne Dubuc (auteur), Jacques Dohmen (vertaler)
+1
Hoera, er is post!
×
Hoera, er is post! Hoera, er is post!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Postbode Muis brengt elke dag de post rond. Meneer Beer wacht op post van zijn tante, de meisjes Mier krijgen iets zoets en voor mevrouw Inktvis trekt Muis zijn duikpak aan. Prentenboek met fijne, gedetailleerde kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Post
Titel
Hoera, er is post!
Auteur
Marianne Dubuc
Vertaler
Jacques Dohmen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La tournée de Facteur Souris
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789045118239 (hardback)

Besprekingen

Met een glimlach brengt postbode Muis elke dag de post rond. Hij sorteert de post, legt alles op volgorde zodat zijn ronde soepel verloopt. De tekst staat in een klein lettertype gedrukt in een tot drie regels. Dat maakt het boek tot een echt kijk-, zoek- en praatboek, vooral door de aantrekkelijke, amusante en overzichtelijke illustraties die steeds een dubbelpagina beslaan. De tekeningen in dunne lijnen zijn ingekleurd in heldere, frisse tinten. Wat is er veel te zien! Muis komt overal op zijn route: te land, ter zee en in de lucht. Onder de grond, onder water en in de bergen gebeuren allerlei grappige, opvallende dingen. Beer is imker, bij Konijn kun je borden, bedjes en groene kolen tellen, Slang kruipt over wel pagina’s, bij Draak kun je worstjes grillen, bij Mier, Mol en Konijn kun je in hun huis onder de grond kijken en bij de pinguïns mag je, liggend in ijsblokken, in bad. En mevrouw Vlieg heeft wel een heel vreemd huisje... Het laatste pakje wordt bezorgd bij de jarige muis T…Lees verder

Over Marianne Dubuc

Marianne Dubuc (Montreal, 1980) is een Canadese schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Ze is afgestudeerd als grafisch ontwerpster aan de Université du Québec à Montréal.

Werk

  • Boven op de berg. Vertaald uit het Frans door Jacques Dohmen. (Querido 2019) ISBN 9789021414782
  • Op vakantie met de familie Muis (Querido, 2017)
  • Een boot voor de dieren (Querido, 2016)
  • Hoera, er is post! (Querido, 2015)
  • De leeuw en het vogeltje (Querido, 2014)
  • Dansen op een web (Abimo, 2014)
  • Het grote beestenverkleedfeest (Querido, 2011)
  • Ik zie ik zie... (Querido, 2010)

Externe links

  • Website Marianne Dubuc