Boek
Nederlands

Je bent van mij!

Maren Stoffels (auteur), Hans Kuyper (auteur)
+1
Je bent van mij!
×
Je bent van mij! Je bent van mij!
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Moira ontvangt anonieme liefdesbrieven. Aanvankelijk is ze daar heel blij mee. Maar als de geheimzinnige brieven bedreigend worden, gaat ze iedereen verdenken en wordt heel bang. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Je bent van mij!
Auteur
Maren Stoffels Hans Kuyper
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2009
133 p. : ill.
ISBN
9789025855796 (gebonden)

Besprekingen

Moira krijgt post van een onbekende jongen, genaamd Peter. In het begin vindt ze de brieven leuk en klinken ze verliefd en speels, maar naarmate de frequentie van de brieven toeneemt, verandert ook de ondertoon: ze worden angstaanjagend, zelfs een beetje luguber. Moira voelt zich niet meer veilig, vertrouwt nauwelijks nog mensen en krijgt last van achtervolgingswaanzin. De dreiging van de steeds terugkerende slotzin van elke brief, "Je bent van mij!", wordt steeds groter.
De empathische schrijfstijl van Maren Stoffels en Hans Kuyper is in deze jeugdthriller een krachtig wapen. De brieven brengen heel wat spanning met zich mee en ze dragen die spanning ook over op de lezer. De lezer tracht samen met Moira de brievenschrijver te traceren. Iedereen is op den duur verdacht. Het vreemde slot van dit heftige boek brengt ambiguïteit met zich mee en geeft het verhaal een dubbele bodem.
Je bent van mij is een spannend boek dat je snel uitleest. Het verhaal toont aan hoe eenvoudig…Lees verder
Moira zit op de middelbare school als zij anonieme liefdesbrieven ontvangt. Aanvankelijk is ze daar heel blij mee en hoopt stiekem dat ze van Nino zijn. Als de geheimzinnige brieven bedreigend worden, gaat ze iedereen verdenken en wordt heel bang. Tijdens het schoolkamp komt de onbekende briefschrijver zo dichtbij, dat ze vlucht. Uiterst spannend en heftig verhaal, waarbij de dader tot de laatste bladzijde onbekend blijft. In een vlot, modern taalgebruik worden Moira en haar leeftijdsgenoten geportretteerd, waarbij de gevoelens van Moira herkenbaar zijn. De volle bladspiegel wordt afgewisseld met cursief gedrukte brieven, tegen de achtergrond van een spinnenweb. Iedere brief eindigt met de titel van het boek. Naast het plaatje van een vlinder boven ieder hoofdstuk zijn er geen illustraties. Het boek besluit met een tweegesprek tussen de auteurs van het boek, waarin gezegd wordt wie de dader is. Hans Kuyper schreef de brieven en Maren Stoffels het verhaal. Voor tieners die van suspense…Lees verder

Je bent van mij!

Moira krijgt opeens brieven van iemand die haar beter wil leren kennen maar die anoniem wil blijven. Ze vindt het fijn zo'n anonieme aanbidder te hebben en vertelt het alleen aan haar beste vriendin Bente. Bente wil dan ook alles weten over de brieven die Moira krijgt. Maar na een tijdje wordt Bente jaloers op Moira en maken ze stevig ruzie. Moira blijft brieven krijgen die minder onschuldig zijn, eerder beklemmend. Moira beseft dat ze er beter eens met haar moeder zou over praten want ze voelt dat de briefschrijver haar in zijn macht heeft. Wanneer ze met de klas op kamp gaat, voelt ze het web van de briefschrijver meer en meer om haar dichttrekken.
Dit is een zeer spannende jeugdroman die je in één ruk uitleest. De emoties die Moira overspoelen, kan je zelf haast voelen. Een vlot geschreven verhaal!

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Ze begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken. en in 2006 behaalde Stoffels haar mavodiploma.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten niet meer dan vier maanden.

Marens volgende boek, …Lees verder op Wikipedia