Strip
Nederlands

De paarse pimpelmoes

Marc De Bel (auteur), Ivan Adriaenssens (scenarist), Steven Dhondt (illustrator)
Titel
De paarse pimpelmoes / naar het boek van Marc de Bel ; adaptatie Ivan Adriaenssens ; tek. Steven Dhondt
Auteur
Marc De Bel
Scenarist
Ivan Adriaenssens
Illustrator
Steven Dhondt 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Standaard, 2002
31 p. : ill.
ISBN
9789002211386 (paperback) 90-02-21138-4

Andere formaten:

Besprekingen

De verhalen van Pit en Puf waarvan De paarse pimpelmoes het eerste deel is, zijn een spin off van De Boeboeks waarmee de auteurs op een nog jonger publiek mikken. Het boekje is dunner, de bladvulling is minder chaotisch, het verhaal eenvoudiger. Om de jonge garde te winnen, organiseert de uitgeverij via een bijgevoegd formulier een kleurwedstrijd waarmee steps en gesigneerde Pit en Puf-albums zijn te winnen.

De voorplaat maakt duidelijk dat het er ook in deze reeks hectisch aan toe gaat. Het neefje en nichtje van Piepel en Soeza denderen op een pimpelpaarse pompelmoes als volleerde rodeorijders door het woud. Ze mogen nog maar net het hol uit maar willen op korte tijd de wereld van het Biezebos ontdekken. En die wereld is niet zonder gevaren: mensenkinderen, zwerfhonden, hongerige katten en een steeds verder oprukkende vuilnisbelt maken uitstappen tot een riskante onderneming. Zo is Opa Brammerd nog steeds spoorloos en voelen de woelmuizen zich niet langer veilig in hun hol. Ho…Lees verder
Eerste deel in een nieuwe serie stripverhalen over de Boeboeks, een soort muizen die in het Biezebos wonen. Dit album is gebaseerd op het eerder verschenen boek 'De Pimpelmoes'*. Er is onrust in het bos want er komen beesten (katten) die er niet thuishoren. Pit en Puf zijn Boeboekkinderen die in dit verhaal een avontuur beleven als ze twee hongerige katten tegenkomen en gered worden door hun dierenvrienden. De illlustraties zijn in felle (veel groene) kleuren ingekleurd. De weinige tekst staat in ballonnen in de illustraties. De tekeningen zijn niet bijzonder aantrekkelijk en soms voor jonge kinderen angstaanjagend. Het verhaal is onduidelijk en zonder veel lijn en de tekst kent veel onbekende (verzonnen) woorden wat het geheel nog onduidelijker maakt. Kortom, geen aanwinst. De titel slaat op slechts een zeer klein onderdeel van het verhaal.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties