Boek
Nederlands

Een etentje bij restaurant Quentins

Ook verschenen als Quentins

Maeve Binchy (auteur), Milly Clifford (vertaler)
+1
Een etentje bij restaurant Quentins
×
Een etentje bij restaurant Quentins Een etentje bij restaurant Quentins

Een etentje bij restaurant Quentins

Ook verschenen als Quentins

Een jonge vrouw maakt een documentaire over een restaurant in Dublin dat veel invloed heeft gehad op de levens van de eigenaars en gasten.
Extra onderwerp
ROM, samenleving, Tijdsbeeld, restaurants
Titel
Een etentje bij restaurant Quentins
Ook verschenen als
Quentins
Auteur
Maeve Binchy
Vertaler
Milly Clifford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Quentins
Editie
6
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015
382 p.
ISBN
9789022572269 (paperback)

Besprekingen

Het hotel Quentins zal steeds iets bijzonders blijven in het leven van Ella Brady. Toen ze zes jaar oud werd, ging ze er heen met haar ouders. Ze werd er 'mevrouw' genoemd en kreeg een plaats van waar ze "alles goed kon zien". Ze is enig kind en haar ouders stellen alles in het werk om haar gelukkig te maken, zonder haar hun eigen wil op te dringen. Ze slagen er zo goed in dat Ella tijdens de puberteit, in tegenstelling tot haar vriendinnen, nog steeds vol lof over hen spreekt. Ze maakt vrienden aan de universiteit en leert het uitgaansleven kennen. Dan ontmoet ze Don Richardson, een gehuwde man van veertig jaar en die wordt de liefde in haar leven.

Het verhaal gaat over de opkomst en de ontwikkeling van het hotel; hoe het zijn naam verwierf en hoe het gerund wordt door het echtpaar Patrick en Brenda Brennan. Maar vooral de klanten maken het verhaal uit. Ze weerspiegelen het leven van de dorpsbewoners. Menigeen vindt het boeiend om "te kijken naar het mensenras tijdens de voede…Lees verder
Reeds in haar jonge jaren in Dublin was Ella Brady geboeid door de sfeer in het restaurant Quentins, dat gerund wordt door Patrick en Brenda. Na een moeilijke periode in haar leven besluit Ella een documentaire te maken over de generatie mensen uit Dublin en omgeving die hun lief en leed bespraken en vierden in dit bekende restaurant van Dublin. Wanneer de documentaire gereed is om vertoond te worden, vraagt ze zich af of sommige geheimen toch beter verborgen kunnen blijven. Boeiende familieroman in vier episoden, waar we romanfiguren tegenkomen uit eerdere romans van deze Ierse schrijfster (1940-2012) van bestsellende damesromans. Paperback; kleine druk.

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans