Boek
Nederlands

De tennisparty

Ook verschenen als Het tennisweekend

+1
De tennisparty
×
De tennisparty De tennisparty

De tennisparty

Ook verschenen als Het tennisweekend

Tijdens een tennisweekend bij een ambitieuze effectenmakelaar veroorzaken jaloezie, frustraties en onthullingen een aardverschuiving in de onderlinge relaties.
Titel
De tennisparty / Sophie Kinsella schrijft als Madeleine Wickham
Ook verschenen als
Het tennisweekend
Auteur
Madeleine Wickham
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The tennis party
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
285 p.
ISBN
9789044339482 (paperback)

Besprekingen

In zijn nieuwe landhuis nodigt Patrick bevriende koppels uit voor een tenniswedstrijd gemengd dubbel. Maar al snel blijkt dat het spel om te winnen zich buiten de lijnen van het tennisplein afspeelt. Patrick heeft duidelijk bijbedoelingen met zijn tennisweekendje: als gehaaide beleggingsadviseur wil hij aan zijn rijke jeugdvriend Charles een dubieuze belegging verkopen om zijn bonus te kunnen halen. Zijn vrouw Caroline beseft pas na enige tijd wat de werkelijke bedoeling is van het georganiseerde tennisweekendje, en verfoeit haar hebberige echtgenoot omdat hij weer maar eens aan geld denkt. Jammer genoeg voor Patrick hapt Charles niet toe, hij reageert spottend op Patricks aanbod. Het gaat Charles en zijn aantrekkelijke vrouw Cressida voor de wind. Cressida is de tweede vrouw van Charles, en is van rijke komaf. Wanneer zijn eerste vrouw Ella onverwacht verschijnt, is Charles kennelijk over zijn toeren. Blijkbaar is hij nog niet volledig over haar heen en probeert hij indruk op haar te…Lees verder
Tijdens een luxueus tennisweekend bij een overambitieuze effectenmakelaar veroorzaken jaloezie, frustraties en onthullingen een aardverschuiving in de onderlinge relaties, waarmee de werkelijke motieven aan het licht komen. In principe een goed opgebouwd, niet ingewikkeld verhaal waarin op logische wijze de ontwikkelingen uit de karaktereigenschappen voortvloeien. De personages worden clichématig getekend waardoor het flat characters blijven. Eenvoudige verteltrant, gesitueerd in hedendaags welgesteld zakenmilieu nabij Londen. Dit was de debuutroman van de inmiddels als Sophie Kinsella bekende auteur. Normale druk.

Over Madeleine Wickham

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia