Boek
Nederlands
Jasmine en haar vader, de dierenarts, worden bij een zieke koe geroepen. De boer is het dier beu en wil ervan af. Volgens hem is de koe moeilijk, eigenzinnig, koppig en valt er geen land mee te bezeilen. Hij wil haar laten slachten. Maar dat is buiten Jasmine gerekend. Ze wil de koe nog een kans te geven en zo komt het dier in de dierenkliniek terecht.
Titel
Rodeo
Auteur
Maarten Jagermeester
Illustrator
Ellen Cornelis
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2010
158 p.
ISBN
9789022325094 (hardback)

Besprekingen

Jasmine (ik-figuur) is de dochter van een dierenarts. Jasmine en haar vader worden bij een zieke koe geroepen. De boer wil de koe laten slachten, maar Jasmine wil de koe nog een kans geven en zo wordt het haar nieuwe huisdier. Zij sluit vriendschap met deze koppige koe die niet voor niets de naam Rodeo krijgt. Samen met haar vrienden beleven Jasmine en Rodeo enkele spannende avonturen. Deel in de reeks 'Dieren bij de dokter'*, waarvan de delen los gelezen kunnen worden. De auteur is zelf dierenarts. Het vlot geschreven verhaal bevat veel informatie over dieren en het werk van een dierenarts. Het verhaal is ingedeeld in genummerde en getitelde hoofdstukken en heeft een prettige lay-out. Het taalgebruik is af en toe wat stijf en de zwart-witte potloodtekeningen zijn wat clichématig. Toch weet het verhaal te boeien en blijft de lezer benieuwd hoe het Rodeo vergaat. Voor dierenliefhebbers vanaf ca. 9 jaar.

Over Maarten Jagermeester

CC BY 2.5 nl - Foto van/door Koen Broos, huisfotograaf

Maarten Jagermeester (Herentals, 2 augustus 1951), een pseudoniem van Frans Van Tendeloo, is een Vlaams schrijver en dierenarts.

Maarten is opgegroeid op een boerderij en omdat hij zoveel van dieren hield, is hij dierenarts geworden. Het schrijven was eerst een hobby, maar ondertussen heeft hij toch al meer dan twintig boeken neergepend. Jagermeester (een afleiding van de bessenlikeur Jägermeister) had ook jarenlang een vaste rubriek in het hondentijdschrift Woef.

Zijn boeken gaan steeds over het welzijn van dieren. Zijn inspiratie haalt hij telkens uit voorvallen die in zijn praktijk gebeuren. Jagermeesters boeken bevatten veel afwisseling; telkens weet hij de dieren en hun gewoontes zeer treffend en in een jeugdige taal in beeld te brengen. De auteur vindt humor in zijn werk erg belangrijk. Toch schrikt hij er niet voor terug om ook ernstigere thema's - zoals proeven op dieren - in zijn werk aan bod te laten komen. Tot 2012 schreef hij vooral …Lees verder op Wikipedia