Boek
Nederlands

Negentig geheimen van Jacey

Lucinda Carrington (auteur), Ed van Eeden (vertaler)
Jacey Muldaire houdt van seks zonder verplichtingen. Ze krijgt een baan als dokter in een Zuid-Amerikaans privé-ziekenhuis, maar in werkelijkheid is ze geheim agent. Als femme fatale komt ze op plekken waar andere spionnen niet snel toegang toe krijgen.
Titel
Negentig geheimen van Jacey
Auteur
Lucinda Carrington
Vertaler
Ed van Eeden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A dangerous game
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2013
268 p.
ISBN
9789401600729 (paperback) 9789401601450 (paperback)

Besprekingen

In Negentig geheimen van Jacey vertrekt de vrijgevochten dokter Jacey op politieke missie naar Guachtàl, een dorp in Latijns-Amerika. Met haar beroep als dekmantel brengt ze aan haar thuisland verslag uit over het politieke klimaat ter plekke. Ze werkt in het ziekenhuis La Primavera, waar de beau monde van het dorp verblijft. Al snel merkt ze dat het ziekenhuis meer dienst doet als bordeel, waar de rijken van het dorp ongestoord hun lusten botvieren. Zelf streeft Jacey een vrije seksuele moraal na en begint ze een seksuele relatie met de uiterst aantrekkelijke maar gewetenloze Nicolàs, die heel graag de touwtjes in handen houdt.
Dit verhaal wordt volledig verteld vanuit het standpunt van Jacey. Daardoor blijven de motieven van de andere personages een raadsel. Toch is dit geen gemis aangezien de personages helemaal geen diepgang vertonen. Ze zijn heel oppervlakkig, wat je ook al snel in de dialogen merkt. Ze hebben het enkel over seks. De seksuele relatie tussen de twee ho…Lees verder
Een sensuele roman die volgens de uitgever stouter is dan 'Vijftig tinten grijs'. Dokter Jacey Muldaire weet precies wat ze van de mannen in haar leven wil: seks en geen verplichtingen. Maar Anton gaat helaas niet op haar wensen in. Ze verlaat hem, en ze neemt een baan aan als waarneemster in een afgelegen ziekenhuis in Zuid-Amerika. Dit blijkt echter ook gebruikt te worden als bordeel, en Jacey beleeft hier natuurlijk de nodige erotische avonturen. Toch heeft zij ook andere, emotionele kanten, vandaar die geheimen in de titel, al zijn het er geen negentig. Het boek beslaat een periode van een paar maanden en het karakter van de hoofdpersoon wordt behoorlijk uitgewerkt. Reeds verschenen van dezelfde auteur: 'Negentig dagen Genevieve' en 'Negentig dromen van Elise'. Kleine druk.