Boek
Nederlands

Pandora

Luc Embrechts (auteur), Rocío Del Moral (illustrator)
+1
Pandora
×
Pandora Pandora
In de reeks:
Rascal; 3
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De vijanden van Tess, Leila en Daan zijn ontsnapt uit de gevangenis. Als ze met school een excursie maken, vindt een explosie plaats op het Sint-Dymascollege. De drie vrienden vluchten naar Noord-Amerika. Kunnen ze Operatie Pandora verhinderen? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Pandora
Auteur
Luc Embrechts
Illustrator
Rocío Del Moral
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2021
172 p. : ill.
ISBN
9789059249493 (hardback)

Besprekingen

Dit is het derde deel in de spannende ‘Rascal’-serie* en opnieuw levert Luc Embrechts een leuk en razendsnel verhaal. Daan, Leila en Tess dachten op hun lauweren te kunnen rusten, maar de criminelen die ze achter tralies lieten verdwijnen zijn uit de gevangenis ontsnapt en uit op wraak. Algauw ontdekken de kinderen dat hun leven in gevaar is en terwijl ze vluchtend de hele wereld over trekken, ontdekken ze alles over Operatie Pandora en proberen ze te voorkomen dat de criminelen hun plannen kunnen uitvoeren. Er is geen saai moment in deze boeken en ook in dit deel volgen de plottwists en spannende scènes elkaar in rap tempo op. Embrechts heeft een rijke schrijfstijl, met veel synoniemen en lange woorden, waardoor de jonge lezer spelenderwijs zijn woordenschat uitbreidt. Er is ruimte voor diversiteit onder de personages, en er ligt een prettige nadruk op vriendschap en vertrouwen. De drie kennen elkaar van het Sint-Dymascollege, de rijkeluisschool die na een explosie, gericht op de dr…Lees verder

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia