Boek
Nederlands

Het Antonov-mysterie

Luc Embrechts (auteur), Rocío Del Moral (illustrator)
+1
Het Antonov-mysterie
×
Het Antonov-mysterie Het Antonov-mysterie
In de reeks:
Rascal; 2
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Daan en Tess gaan tijdens een uitwisseling van hun rijkeluissschool Sint-Dysmas in Rusland op zoek naar de mysterieuze Antonov-schat. Maar dan lopen ze recht in de val. Kunnen ze zichzelf hieruit redden? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Het Antonov-mysterie
Auteur
Luc Embrechts
Illustrator
Rocío Del Moral
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2020
174 p. : ill.
ISBN
9789059247642 (hardback)

Besprekingen

Dit tweede deel in de serie 'Rascal' van de Vlaamse auteur Luc Embrechts is een leuk en vlot vervolg op 'De Bengaalse tijger'*. De serie gaat over de leerlingen van het Sint-Dysmas college, een school voor rijkeluiskinderen. De school wordt geterroriseerd door de InVINCEbles, een groepje pestkoppen met criminele ouders. Twee jaar geleden zijn de ouders van Tess tijdens een spionnenmissie omgekomen en een schooluitje naar Rusland is voor Daan en Tess een uitstekende gelegenheid om hun werk af te maken. Halverwege lopen ze in de val, maar ze weten toch met de InVINCEbles en hun handlangers af te rekenen. Het ‘happy end’ is voor Tess: haar ouders leven nog en het gezin wordt dolgelukkig met elkaar herenigd. De serie staat garant voor spanning, plottwists en een hoog verteltempo. Daan en Tess (en hun vriendschap) ontwikkelen verder in dit boek en dankzij de vlotte schrijfstijl en het uitdagende vocabulaire is het geschikt om voor te lezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. Kle…Lees verder

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia