Boek
Nederlands

De Wachter van de Driehoek

Luc Embrechts (auteur)
+1
De Wachter van de Driehoek
×
De Wachter van de Driehoek De Wachter van de Driehoek

De Wachter van de Driehoek

In de reeks:
Dir-Yak; 1
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Titel
De Wachter van de Driehoek
Auteur
Luc Embrechts
Taal
Nederlands
Uitgever
Waasmunster: Abimo, 2003
180 p.
ISBN
90-59320-98-0

Besprekingen

Het debuut van Luc Embrechts is gebouwd op het aloude thema van de strijd tussen goed en kwaad. Drie vrienden van 12: Bart, Bolle en Caroline, ontdekken dat de dood van de oude Lotte en de ontvoering van haar vriend Wannes met een verdwenen muziekdoos te maken hebben. Hun onderzoek voert hen naar Dir-Yak, het onderaardse land van de goedmenende Pritzels. Omdat zij de muziekdoos kwijtspeelden aan Wan- Dar, de machtsgeile en allesvernietigende geest van het kwade, is hun land met de ondergang bedreigd. In het gezelschap van een Pritzel vertrekken Bart, Bolle en Caroline naar zijn kasteel in de ijsvallei. Met sluwheid en slimmigheid verslaan ze op hun weg de bijna onoverwinnelijke Baggers en Bolders, ontsnappen ze aan de kolkende ketel van Wan-Dar, ven erschalken ze de cyclopen en het leger van de Yuks. Ten slotte slagen ze er in om ook verschrikkelijke heerser Wan-Dar te verslaan.

Dit verhaal sluit aan bij de heersende trend van fantastische literatuur. Het concept is niet nieu…Lees verder
Na de raadselachtige verdwijning van de oude Wannes gaan de 12-jarige Bart, Bolle en Caroline op onderzoek. Ze belanden in een geheime ondergrondse wereld waar Wan-Dar de totale macht wil veroveren. Op weg naar zijn onneembare vesting trekken ze door onherbergzaam gebied. Ze moeten vechten tegen monsters, aanvallers verslaan en gevaren trotseren. Dan rest hen nog de ultieme strijd met Wan-Dar. Dit boek beschrijft een fantasierijke wereld met woeste landschappen bevolkt door vreemde wezens. Wat begon als een zoektocht naar een verdwenen man, mondt uit in de klassieke strijd tegen het kwade. De helden ontsnappen meer dan eens op het nippertje aan de dood. Clichés worden daarbij niet geschuwd. De nadruk ligt op spanning en actie. De plot lijkt op een computerspel waarbij de moeilijkheidsgraad van de uitdagingen steeds hoger wordt. De psychologische typering is rudimentair. Alles wordt plastisch en overdadig beschreven zodat de lezer nog weinig zelf hoeft in te vullen. Een avontuurlijk ve…Lees verder

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia