Boek
Nederlands

De spiegel van Toetan-Thep

Luc Embrechts (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
De spiegel van Toetan-Thep
×
De spiegel van Toetan-Thep De spiegel van Toetan-Thep
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tijdens een vakantie in Egypte komen Lucas en Lotte de vampiers tegen die ze eerder verslagen hadden. Dit keer staan ze echter onder leiding van Grootmeester Bifidus en zijn rechterhand Aquarius. Toch weten ze het ook nu weer te verprutsen.
Onderwerp
Vampiers
Titel
De spiegel van Toetan-Thep
Auteur
Luc Embrechts
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
180 p. : ill.
ISBN
9789059327993 (hardback)

Besprekingen

De spiegel van Toetan-Thep is het tweede boek van een vampierreeks die waarschijnlijk uit drie delen zal bestaan. Het eerste deel Het vampierelixir kan ook op zichzelf gelezen worden. Voorkennis is dus niet nodig om het tweede deel te lezen, al staat er in het begin van het boek wel vermeld wat er voorafging.
In deze reeks van Luc Embrechts volgt de lezer een bende vampiers die zo dom zijn dat ze zowat elke opdracht van hun leider Wereldgrootmeester Lucianus naar de verdoemenis helpen. De ene idiote blunder volgt de andere op en dat blijft natuurlijk niet ongestraft: wie in de fout gaat maakt kennis met de strenge straffen uit het Kolossale Boek van Regels en Straffen der Vampiers. De vampiers moeten de kinderen Lucas en Lotte proberen uit te schakelen, omdat zij hen enkele maanden geleden verslagen hebben. Het wordt meteen duidelijk dat dit geen kinderspel is. Wanneer Lucas en Lotte op vakantie vertrekken naar Egypte, reist de bende hen achterna. Bij een bezoek aa…Lees verder
Lucas en Lotte beleven nieuwe avonturen met de stuntelige vampiers die zij al in het eerste deel van deze serie 'Vampierzootje'* tegenkwamen. Dit los te lezen tweede deel speelt in Egypte waar Lotte en Lucas met de ouders van Lotte op vakantie zijn. Als de vampiers ontdekken dat de beide kinderen net als zij in Egypte zijn, doen zij een poging om de kinderen uit de weg te ruimen. Ook in dit deel speelt de vampier Ludovicus (die alleen schapenbloed gebruikt) een rol. Belangrijk is de spiegel van Toetan-Thep. Er zijn veel zwart-wit-rode (bloed!) tekeningen die het verhaal ondersteunen. De bladspiegel is klein en wordt dus vaak gebroken door de tekeningen. Het taalgebruik is bloemrijk, met veel bijvoeglijke naamwoorden. Een humoristisch en spannend verhaal dat veel kinderen zal aanspreken. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia