Boek
Nederlands

De bewakers van Astragan

Luc Embrechts (auteur)

De bewakers van Astragan

In de reeks:
Dir-Yak; 7
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Na honderden jaren wordt het verloren gewaande amulet Astragan teruggevonden. Voor Bart en Celesti betekent dit het begin van een hels avontuur, waarin hun moed en doorzettingsvermogen tot het uiterste op de proef gesteld worden. De zoektocht naar Astragan verandert al gauw in een strijd om hun eigen leven te redden.
Titel
De bewakers van Astragan
Auteur
Luc Embrechts
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2009
181 p.
ISBN
9789059325623

Besprekingen

Het zevende deel van de reeks over Dir-Yak, de wereld met twee zonnen, draait rond de legendarische amulet Astragan die grote kracht verleent aan zijn drager. Kirina sluipt in het holst van de nacht weg uit Erinia. Bart en Celesti gaan haar achterna: in een visioen zagen ze immers dat Kirina Astragan in haar bezit heeft maar ook dat ze wordt neergestoken. Op hun tocht worden ze beschermd door de zes bewakers van Astragan die willen verhinderen dat Karkas, de afvallige en machtsbeluste vroegere bewaker van de amulet, het kleinood weer in handen krijgt. Wanneer ze Kirina vinden, blijkt dat Karkas haar tot zijn willoze slavin heeft gemaakt.
Verschillende thema's in De bewakers van Astragan komen ook voor in andere fantasyverhalen, zoals de strijd tussen goed en kwaad, een object dat corrumpeert en in verkeerde handen veel schade kan berokkenen.
De spanning zit er vanaf het begin goed in. De vlucht van Kirina trekt de lezer meteen mee en er blijft ook daarna voldoende vaart z…Lees verder
De geheimzinnige wereld Dir-Yak wordt bewoond door vele volkeren, duistere heersers, monsters en tovenaars. De hoofdrolspelers in dit deel zijn vooral de mensenkinderen Bart en zijn vrienden en de Dir-Yak bewoonster Celesti. Zij zijn verliefd op elkaar. Na eeuwen wordt het verloren gewaande mythische amulet Astragan teruggevonden. Het staat symbool voor het goede en het kwade. Het is nu in handen van een gevaarlijke en wrede schurk die de wereldheerschappij nastreeft. Voor Bart en Celesti betekent dit het begin van een helse zoektocht en een nachtmerrieachtig avontuur. Hun moed en doorzettingsvermogen worden tot het uiterste op de proef gesteld. Het ziet er zelfs naar uit dat ze het leven erbij in zullen schieten. Dit makkelijk leesbare boek is het zevende en laatste deel van de omvangrijke fantasyreeks 'Dir-Yak'*. Handig is de samenvatting van het voorafgaande die de auteur op de eerste pagina’s geeft. Overigens lijken alle delen ook los van elkaar gelezen te kunnen worden, maar kenn…Lees verder

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia